Arca lui Noe, descoperita pe Muntele Ararat din Turcia!

Dacă descoperirea ar fi autentică, ştirea că Arca lui Noe a fost descoperită, ar fi extraordinară, deoarece ar confirma încă o dată – dacă mai era nevoie – că mărturiile biblice cu privire la potop sunt valide.
Grupul de exploratori chinezi şi turci, care susţine că a descoperit Arca lui Noe, îşi bazează convingerea pe gasirea resturilor unei structuri de lemn într-o zonă a Muntelui Ararat, situată la aproximativ 4.000 de metri altitudine. În urma testării cu carbon 14, exploratorii au ajuns la concluzia că relicvele celebrei arce au în jur de 4.800 de ani, ceea ce înseamnă că datează cam din aceeaşi perioadă când a avut loc potopul planetar descris în Biblie.
„Nu suntem siguri 100% că este vorba despre Arca lui Noe, însa suntem siguri 99,9%”, a declarat Yeung Wing-Cheung, regizor de filme documentare, chinez originar din Hong Kong şi membru al echipei de exploratori numita Noah’s Ark Ministries International. Exploratorii au apelat chiar si la un expert olandez, cunoscut pentru cercetările sale legate de potopul biblic. Astfel, olandezul Gerrit Aalten a declarat că “există dovezi de netăgăduit că structura găsită pe Muntele Ararat, în estul Turciei este parte din Arca lui Noe”.
Oficialităţile turce locale vor cere Guvernului de la Ankara să solicite UNESCO să acorde regiunii statutul de patrimoniu mondial, pentru ca situl arheologic sa fie protejat pe parcursul săpăturilor viitoare.
Istoria biblică spune că Dumnezeu a hotărât să trimită potopul asupra Pământului dupa ce a realizat cât de coprupţi ajunseseră oamenii. Atunci, El i-a poruncit lui Noe să contruiasca o arcă şi să aducă pe ea câte o pereche din fiecare specie de animale

This entry was posted in Stiri and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.