Bebe Ciausu – Greu vor intra bogatii in cer (Luca 18:24-25) Radio Vocea Evangheliei – Trilulilu Audio Diverse

Vodpod videos no longer available.

This entry was posted in Audio and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bebe Ciausu – Greu vor intra bogatii in cer (Luca 18:24-25) Radio Vocea Evangheliei – Trilulilu Audio Diverse

 1. Oana says:

  De ce in Marcu 10:21 apare specificarea ca Isus l-a iubit pe tanarul bogat ? Aceasta apare doar aici, in Luca si in Matei nu apare.
  Putem spune despre acest tanar ca i-a fost data dorinta de a-L cauta pe Dumnezeu -din moment ce vine la Domnul Isus Il intreaba ce trebuie sa faca si Ii spune ca a pazit poruncile-, dar a refuzat chemarea?

  Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

  • gtgospel says:

   Oana, cred ca Isus l-a iubit pe tanarul acela bogat la fel cum l-a iubit si pe Iuda, chiar daca acesta L-a vandut, si la fel cum iubeste orice fiinta omeneasca pe care a creat-o dupa chipul si asemanarea Sa. Chiar daca oamenii sunt razvratiti impotriva lui Dumnezeu, El continua sa-i iubeasca (Vezi Rom. 5:6-8; 1 Ioan 4:19), pentru ca asta este El in fiinta Sa: dragoste. Cat despre faptul ca tanarul ar fi putut fi atras de Dumnezeu din moment ce a venit la Isus sa-l intrebe ce sa faca pentru a mosteni viata vesnica, nu cred ca se pune problema, pentru ca toti aceia pe care Tatal ii atrage si ajung la Cristos, iar cine ajunge la Cristos si este mantuit nu poate fi smuls din bratele Sale: “Tot ce-Mi da Tatal, va ajunge la Mine, si pe cel ce vine la MIne, nu-l voi iygoni afara, caci M-am coborat din cer ca sa fac nu voia Mea, ci voia celui ce M-a trimis. Si voia Celui ce M-a trimis este sa nu pierd nimic… (Ioan 6:37-39)…Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri si nimeni nu le poate smulge din mana Mea. Tatal Meu, care Mi le-a dat, este mai mare dacat toti si nimeni nu le poate smulge din mana Tatalui Meu (Ioan 10:28-29).
   Calvin foloseşte intens acest verset spunând că atunci când Isus vorbeşte despre cei ce vin la El, El prefaţează afirmaţiile despre cei ce vin la El descriindu-i pe cei ce vin la El ca fiind primiţi de la Tatăl. Ştim că toţi cei pe care Tatăl Îi dă lui Cristos vin la Cristos. Tehnic, asta nu înseamnă că Dumnezeu îi dă pe toţi oamenii lui Cristos, pentru că asta ar sugera că dacă Dumnezeu îi dă pe toţi oamenii lui Cristos, atunci toţi oamenii ar veni la Hristos. Aşa cum arată şi Reformatorii, există aici o interdependenţă. Pentru ca cineva să vină la Cristos, acei oameni trebuie să fie dăruiţi mai întâi lui Hristos de către Tatăl. Iar toţi cei pe care Tatăl îi dăruieşte Fiului vin cu siguranţă la Fiul. Astfel, faptul că Tatăl îi dă pe aceşti credincioşi Fiului este extrem de important pentru noi în înţelegerea conceptului biblic al răscumpărării. Dacă pasajul s-ar opri în acest punct, am putea deduce din el un întreg sistem teologic prin care am arăta că nu putem veni la Cristos dacă Dumnezeu nu face mai întâi ceva pentru noi. Şi eu cred că ar fi o deducere legitimă, pe baza celor spuse deja de Isus. Dar Isus nu se opreşte aici, lăsându-ne pe noi să tragem concluziile logice. El face aceste concluzii ale noastre, pe care le-am considera implicite la începutul textului, absolut explicite atunci când, de două ori mai târziu în discursul Său, El explică ceea ce a spus. După ce continuă să spună că El e Pâinea coborâtă din cer, în versetul 43 Isus le spune: “Nu cârtiţi între voi. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.” Avem aici declaraţia pe care a fost construită Reforma. “Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl.” Toţi cei pe care Tatăl îi dă lui Hristos vin la Hristos si nimeni nu-i poate smulge din mainile Sale.
   Cred ca in cazul tanarului bogat, acesta a venit la Isus doar sa se auto-justifice si sa-si laude propria neprihanire nu cu gandul sincer de a fi mantuit, si acest lucru este confirmat de faptul ca nu doreste sa-si vanda averea si sa-L urmeze pe Cristos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.