Ce au spus marii oameni ai istoriei despre Biblie? (1)

Întotdeauna au existat oameni care au negat autenticitatea Bibliei. Unii au spus că este o carte plină de mituri, lţii că este un plagiat al mai multor cărţi şi documente antice, alţii au spus că este o lucrare exclusiv umană, iar alţii că este depăşită şi că doar proştii şi inculţii cred în ea. Dar, de fapt, lucrurile stau exact invers. Există atât de multe dovezi în favoarea autenticităţii Bibliei, încât doar proştii nu cred în ea (nu folosesc cuvântul ca o formă de înjosire, aşa cum au procedat cei care au atacta creştinismul şi cartea lui de căpătâi, ci în sens biblic, de ignorant sau unul care respinge dovezile). O să încerc să pun în câteva posturi părerile unor mari oameni de ştiinţă şi cultură despre Biblie.


1. Charles Dickens (1812-1870), cel mai strălucit romancier englez al epocii victoriene. Dintre operele sale literare, amintesc doar câteva: Oliver Twist (1837–1839); Nicholas Nickleby (1838–1839); A Christmas Carol (1843); David Copperfield (1849–1850); Little Dorrit (1855–1857); A Tale of Two Cities (1859); Great Expectations (1860–1861).
El a spus că Noul Testament este cea mai buna carte care a fost si va fi vreodata cunoscuta in aceasta lume. Această afirmaţie a făcut-o într-o scrisoare adresată mezinului său, care se pregătea să părăsească Anglia pentru a se stabili în Australia. De fapt, el i-a spus acestuia: „Îţi pun între cărţi un Nou Testament, din aceleaşi motive şi cu aceleaşi nădejdi care m-au călăuzit să scriu pentru tine când erai copil, pentru că aceasta e cea mai bună carte pe care a avut-o şi o va avea lumea şi pentru că îţi dă cele mai bune reguli după care se poate conduce o fiinţa omenească, care încearcă să fie sinceră şi conştientă de datoria sa… Când au plecat ceilalţi fraţi ai tăi, am scris pentru fiecare câteva cuvinte aşa cum scriu acum pentru tine şi i-am rugat pe toţi să se conducă după această carte, fără a ţine seamă de interpretările şi născocirile omeneşti… Vei înţelege cu atât mai bine acum adevărul şi frumuseţea religiei creştine, aşa cum provine de la Cristos Însuşi şi neputinţa de a te abate de la adevărata religie, dacă o preţuieşti cu smerenie şi din inimă…”.
Când cineva l-a întrebat pe Dickens, în cadrul unui interviu, care este cel mai măreţ pasaj din toată literatura universală, acesta a răspuns fără să stea vreo clipă pe gânduri: Pilda Fiului Risipitor.

Advertisements
This entry was posted in Articole, Devotional and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s