Resurse in limba romana de pe desiringgod.org

Dragii mei, in urma cu aproximativ doua saptamani am primit dezlegare din partea celor de la desiringgod.org sa traduc resursele pastorului si teologului evanghelic John Piper de pe acest site. Le multumesc tinerilor din biserica pe care o slujesc, care s-au oferit, de dragul Domnului Isus si al Imparatiei Sale, sa fie alaturi de mine – Oana, Sorina, Bogdan si Luly (astept si altii).

Primele mesaje pe care le voi posta pe blog vor fi cele din seria “Placerile lui Dumnezeu”.
Asadar, astazi, primul mesaj din aceasta serie…

Placerea lui Dumnezeu pentru Fiul Sau

Am citit din nou o parte din cartea lui Henry Scougal „Viaţa lui Dumnezeu în sufletul omului” [The Life of God in the Soul of Man] şi am observat că el face următorul comentariu pătrunzător: „Valoarea şi excelenţa unui suflet se măsoară prin obiectul iubirii sale” (p. 62). Această afirmaţie m-a frapat şi am realizat că este foarte adevărată. Atunci mi-a venit gândul că, dacă acest lucru este adevărat pentru om, aşa cum spune Scougal, cu siguranţă este adevărat şi pentru Dumnezeu: „Valoarea şi excelenţa sufletului lui DUMNEZEU sunt măsurate prin prisma obiectului dragostei Sale.” Aşa că am căutat în Sfânta Scriuptură timp de mai multe zile, încercând să găsesc toate pasajele care vorbesc despre obictul dragostei, bucuriei şi plăcerii lui Dumnezeu. Rezultatul este o serie de 13 mesaje intitulată „Plăcerile lui Dumnezeu”.
Aşadar, rugăciunea mea, şi nădăjduiesc că va fi şi rugăciunea ta, este ca, pe măsură ce vom descoperi obiectele plăcerii lui Dumnezeu, să vedem excelenţa şi valoarea sufletului Său; şi văzând excelenţa şi valoarea sufletului Său, să vedem slava Lui; şi văzând slava Lui, să fim schimbaţi din slavă în slavă asemenea chipului Său; şi, pe măsură ce vom fi schimbaţi asemenea Lui, să confruntăm acest oraş şi oamenii nemântuiţi din această lume cu mărturia vie a măreţului şi irezistibilului nostru Mântuitor. Fie ca Domnul să fie încântat în a ne trimite o mare trezire spirituală, marcată de dragostea, sfinţenia şi puterea Sa, pe măsură ce ne vom uita la El şi ne vom ruga cu seriozitate în următoarele 13 săptămâni!

citeste restul mesajului accesand linkul de jos
The Pleasure of God in His Son

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Resurse in limba romana de pe desiringgod.org

  1. gabriel.C says:

    vreau sa va multumesc pentru ceia ce faceti. fiti binecuvintati !

  2. Monergism says:

    Seria mesajelor din Epistola către Romani a fost tradusă în limba română (momentan până la capitolul 9) de către cei de la Romanian American Mission. O parte din predici a fost încărcată pe desiringgod.org.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.