Campanie ateistă în SUA: Crăciunul este un mit! Sărbătoreşte Raţiunea!!!

O organizaţie ateistă a provocat controverse în Statele Unite după ce a amplasat un panou în New Jersey în care susţine că sărbătoarea Crăciunului este „un mit”, informeaza CNN. David Silverman, preşedintele organizaţiei „American Atheists”, a afirmat că panoul se adresează „celor 50 de milioane de atei din America”, pe care vrea să-i ajute să nu se simtă vinovaţă dacă nu sărbătoresc Crăciunul. Astfel mesajul său complet, afişat pe panoul electronic, care a costat nu mai puţin de 20.000 de dolari, este: „Ştii că este un mit. În acest sezon sărbătoreşte raţiunea!”
Panoul publicutar a provocat reacţia imediată a mai multor denominaţii creştine, cea mai vehementă fiind cea a catolicilor, care au sediul principal în New Jersey şi care au amplasat şi ei un panou similar, pe partea opusă a drumului, cu mesajul: „Ştii că e adevărat. Sărbătoreşte-l pe Isus!” (Panoul catolicilor a costat doar… 18.500 de dolari).

Această campanie publicitară a ateilor din New Jersey face parte dintr-un proiect mai amplu, desfăşurat în ţări precum Anglia, Spania sau SUA. De exemplu, în anul 2009, o organizaţie ateistă din Londra a pus pe 800 de autobuze mesajul: „Probabil că nu există Dumnezeu. Nu-ţi mai face griji şi bucură-te de viaţă!” Aceeaşi mişcare a fost repetată şi de o mişcare ateistp din Spania, tot în 2009. În SUA, „Coalition of Reason” a postat mai multe afişe publicitare pe marginea unor autostrăzi importante, cu mesajul: „Nu crezi în Dumnezeu? Nu eşti singurul!” sau: „Poţi să fii bun şi fără Dumnezeu!”. Ultima mişcare de anvergură a vut loc în noiembrie 2009, când o coaliţie formată din mai multe organizaţii ateiste din New York, a realizat o campanie publicitară în staţiile de metrou din metropolă, având în centru mesajul: „Un milion de newyorkezi sunt buni şi fără Dumnezeu. Tu eşti?”

Poate părea redundant să mă apuc să trec în revistă munţii de dovezi care atestă istoricitatea lui Isus Cristos, dar da-ţi voie să mă amintesc doar câteva dintre cele mai vechi precum „Rapoartele lui Pilat”, scrierile lui Tacitus, ale lui Seutonius (secretarul împăratului Adrian, care menţionează în Anale 15:44 că a existat un oareacre Chrestus, liderul unei noi secte), scrierile lui Pliniu cel Tânăr, ale lui Iulius Africanul sau ale lui Lucian de Samosata (scriitor grec din sec. II, care a admis că Isus a introdus în iudaism noi învăţături religioase şi că urmaşii Lui au ajuns să I se închine), ale lui Iosefus Flavius, cel mai renumit istoric evreu, autor al lucrărilor Împotriva lui Apion, Atichităţi iudaice şi Războiale iudaice, face referire la Iacov ca fiind „fratele lui Isus, care era numit Cristos”. El menţionează că: „În acea vreme exista Isus, un om înţelept, dacă am putea să îl numim om. Pentru că el a fost unul care a făcut lucruri neobişnuite, suprinzătoare. . . . El a fost Cristosul . . . El s-a arătat viu din nou a treia zi, după cum au prevestit profeţii sfinţi şi după cum zece mii de alte lucruri mărturisesc despre El”. În altă parte, el spune: „A existat în acea vreme un om înţelept numit Isus. Comportamentul Său a fost bun şi a fost vestit prin virtuţile Sale. Şi mulţi oameni dintre evrei şi dintre alte naţiuni au devenit discipolii Săi. Pilat L-a condamnat să fie omorât prin crucificare. Însă cei care au devenit discipolii Săi nu au abandonat învăţăurile Sale. Au spus că El s-a arătat acestora a treia zi după crucificarea Sa şi că El era viu; astfel, probabil că El era Mesia, despre care profeţii au povestit înainte deja minunile Sale.”
Chiar şi Talmudul Babilonian (Sanhedrinul 43a) face referire la crucificarea lui Isus în ajunul Paştelui, precum şi la acuzaţiile care i-au fost aduse cum că ar fi practicat vrăjitoria şi a încurajat apostazia evreilor.

Dar dincolo de toate aceste dovezi istorice ale existenţei lui Isus Cristos, avem cea mai de încredere sursă posibilă: Sfânta Scriptură, care ne spune că Logosul divin „S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr”. Şi apostolul Ioan, autorul acstei epistole, completează: „Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl” (Ioan 1:14) şi ceva mai târziu, în introducerea primei sale epistole, spunea: „Ce era de la început, ce am auzit, ce am văzut, ce am pipăit cu mâinile noastre, cu privire la Cuvântul vieţii… deci, ce am văzut şi am auzit, aceea vă vestim şi vouă, ca şi voi să aveţi părtăşie cu noi…” (1 Ioan 1:1,3).

Aşadar, „Nu vă temeţi… în cetatea lui David vi s-a născut un Mântuitor, care este Cristos Domnul” (Luca 2: 10-11). Crăciunul poate ca este un mit, dar naşterea Domnului Isus cu siguranţă nu este.

This entry was posted in Articole and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Campanie ateistă în SUA: Crăciunul este un mit! Sărbătoreşte Raţiunea!!!

 1. Daniel says:

  Dupa parerea mea ATEI sunt doar cu numele,undeva in adancul inimii lor cred ca exista Dumnezeu,,eu nu pot sa cred ca Dumnezeu lasa asemenea oameni sa nu creada ca exista El

  • Bebe Ciausu says:

   Dani, iti impartasesc parerea. Si mie mi-e imposibil sa cred ca pe acesti oameni nu-i incearca niciun sentiment religios, sau ca nu-i framanta intrebari serioase legate de divinitate, dar cred ca ceea ce se intampla cu ei, este ca si cu cei amintiti de Pavel in Romani 1:10, care “inabuse adevarul in nelegiuirea lor”.

 2. elvira says:

  :)) Ati fi surprinsi sa constatati ca exista multi atei, si ca ii doare undeva de d-zeu, allah si alte mii de zei. Probabil traim ultimele zbateri ale religiei. Sunt convinsa ca vor disparea in urmatoarea suta de ani si istoria ii va pune la locul potrivit. Ratiunea reprezinta viitorul!

  • gtgospel.wordpress.com says:

   Elvira, cred ca te-ai nascut cu vreo 400 de ani mai tarziu decat trebuia, pentru ca tunci te-ai fi intalnit cu cei care credeau ca si tine, si ti-ar fi spus sincer ca s-au inselat si ca rationalismul a falimentat, nicidecum credinta in Dumnzeu. “Traim ultimele zbateri ale religiei si in urmatorii 100 de ani va disparea:, spui tu? Vreau sa-ti aduc aminte ca asa au spus detractorii crestinismului inca de acum 2000 de ani si… surpriza, iaca se inmultesc pe zi ce trece tot mai mult si Evanghelia ajunge, literlmente, pana la marginile pamantului. Sa-ti mai aduc aminte ca a trait unul care credea la fel ca tine unde va prin secolul al XVIII-lea, pe nume François-Marie Arouet (sau poate il cunosti dupa pseudonimul “Voltaire”), care a spus ca religia crestina va disparea in urmatorii 50 de ani, iar Biblia va ajunge “opera de muzeu’. Ironia sortii, uite ca nici credinta crestina n-a murit, ci a devenit tot mai cunoscuta in lume, nici Biblia nu a ajuns piesa de muzeu, ci a fost tiparita in peste 2 miliarde de exemplare. Sa-ti mai spun ca nu de mult s-a vandut un set complet din operele sale cu doar … un singur dolar?
   Oameni ca tine, care au batjocorit credinta au fost dintotdeauna si vor fi pentru totdeauna. Nu esti nici prima, nici ultima. Dar nu inteleg cum de sunteti atat de incapatanati sa va opuneti tuturor evidentelor care au existat de 2000 de ani incoace.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.