Primul “eseu” explicativ al teologiei lui Iosif Ton

Incepand de astazi, Iosif Ton ne promite ca va scrie din doua in doua zile un mic articol prin care va incerca sa-si justifice (re)orientarea teologica. Iata-l pe primul.
1.Evanghelia Domnului Isus

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Primul “eseu” explicativ al teologiei lui Iosif Ton

 1. Aorist says:

  Nu se tine de promisiune?

  • gtgospel.wordpress.com says:

   O sa vedem

   • Aorist says:

    Va rog inca o data, imi puteti spune de ce ati sters comentariul meu de acum citeva zile? Am lasat adresa de e-mail poate am gresit si nu mi-am dat seama.
    Cu respect.

   • gtgospel.wordpress.com says:

    Care comentariu? De obicei raspund cu mare placere la orice comentariu. Poate a fost ceva in neregula!!!

 2. Aorist says:

  Cel referitor la faptul ca teologii au participat cu sirguinta la haosul in care se gaseste acum crestinismul si ca Dumnezeu a promis o trezire inaintea revenirii Domnului Isus (Fapte 3:19-21). Solutia Lui ramine cea din Ioan 1:6 – un om trimis de Dumnezeu cu Cuvintul lui Dumnezeu pentru poporul lui Dumnezeu. Doar trebuie sa se implineasca si Matei 23:34!
  Toate trezirile din istoria Bisericii au dus la o separare – doar inseamna cei chemati afara – de modul vechi de a crede si trai. Aceste asa-zise treziri, care ii lasa pe oameni neschimbati in interiorul lor si in modul lor de viata, nu se gasesc in promisiunile Domnului, care a spus ca face totul nou!

  • gtgospel.wordpress.com says:

   Nu cred ca e corect sa spui ca “teologii” au participat la haosul in care se gaseste crestinismul, pentru ca asta ii include pe toti teologii. Poate e mai corect sa spui ca unii teologi, in special cei liberali (care, de fapt, nu sunt teologi in adevaratul sens al cuvantului). Apoi, in ceea ce priveste trezirea spirituala de care vorbesti, cred ca faci o mare greseala de interpretare… de fapt una elementara – scoti un text din contextul lui pentru a-ti construi un argument in favoarea propriei pozitii. Unde mai precis e greseala? Chiar la inceputul pasajului despre care vorbesti, Petru spune asa: “Dar Dumnezeu a implinit astfel ce vestise mai inainte prin gura tururor proorocilor…” (Fapte 3:18). Trezirea aceasta a fost prezisa pentru poporul evreu, dar pentru ca nu L-a acceptat pe Domnul Isus, a ramas neimplinita si se va implini in perioada necazului cem mare si a imparatiei de 1000 de ani cand Pavel spune ca tot poporul Israel va fi mantuit (Romani 11). Pasajul se incheie in aceeasi nota: “despre aceste vremi a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfintilor Sai prooroci, in vechime” (v. 21b).
   In ceea ce priveste ultimul paragraf, aici iti dau dreptate intru totul. Nu toate “trezirile” din istorie au fost reale. Spurgeon spunea ca adevaratele treziri sunt acelea care starnesc o foame nestapanita in inima oamenilor dupa CUVANTUL lui DUMNEZEU. A vedea oameni plangand, tipand, urland , ahtiati dupa senzationalisme etc., dar fara nici un fel de pasiune pentru studierea CUVANTULUI, mi se pare un simplu foc de paie. Dupa umila-mi parere, astea nu sunt treziri spirituale. Fii binecuvantat!

   • Aorist says:

    Hai sa mai raminem putin la Fapte 3:19-21….Isus sta in cer PINA LA vremurile asezarii din nou a tuturor lucrurilor. Daca lasam textul asa cum este, intelegem ca totul trebuie reasezat in Biserica ( adus la starea de la inceput) inainte ca El sa revina. Pentru ca proxima venire este pentru Biserica Sa, nu pentru evrei. Despre asta au scris prorocii in VT. Sa revina El in haosul actual? La cine? Fiecare biserica, grupare, etc si-L reclama pentru sine. Si atunci nu-i normal sa tinjim dupa starea de la inceput ,,…o inima, o simtire, o credinta, …,,? Cum am spus, teologii, evanghelistii, pastorii, invatatorii nu o pot face. O vedem cu ochii nostri. Nu vi se pare ca si Domnul Isus a vorbit de o slujba profetica pentru re-asezarea tuturor lucrurilor – Marcu 9. Va atrag respectuos atentia sa nu cadeti in eroarea de a-l vedea aici pe Ioan Botezatorul. El a ,,pregatit,,, nu a ,,reasezat,,. Si Ioan, chiar intrebat daca e Ilie, a spus ca nu e – Ioan 1.21.
    Multa pace!

   • gtgospel.wordpress.com says:

    Vad ca ai convingeri deja formate, ceea ce inseamna ca esti prea putin (sau deloc) dispus sa accepti si alte pareri. Nu-i nicio problema. Am invatat de-a lungul anilor de slujire ca sunt lucruri si oameni care pot suporta schimbarea, sunt lucruri si oameni care nu o pot suporta (si nu se vor schimba niciodata – nu e vorba de tine, persoanele excluse sunt de fata), pentru mine este foarte important sa stiu sa fac diferenta intre ele. Stii la ce ma refer nu? Nu inteleg de unde ai adunat teoria asta ca “teologii, evanghelistii, pastorii, invatatorii nu o pot face” din moment ce au fost lasati de Domnul Isus pentru “desavarsirea sfintilor” (Efes. 4). A vorbi despre unii dintre ei, care au falimentat fie in viata personala, fie in slujire, e una… dar a spune ca toti sunt in aceeasi oala, inseamna sa spui (cu alte civinte) ca planul Domnului a falimentat si trebuie regandit. Blessings!

 3. Aorist says:

  Usurel…Discutam ca doi oameni maturi care mai au multe de invatat.
  Daca mai cititi o data, veti vedea ca m-am referit la asezarea din nou – aducerea Bisericii la starea de la inceput – nu la slujbele din bisericile locale. Conform Amos 3:7 este necesara o astfel de slujba profetica pentru implinirea dezideratului divin. De aceea am spus ca celelalte slujbe nu o pot face. Poate nu am fost destul de clar in exprimare neavind experienta dvs.
  Multa pace!

  • gtgospel.wordpress.com says:

   De ce nu-ti faci propriul blog in care sa spui ce crezi? Nu crezi ca ar fi mai comod asa… si pentru tine si pentru altii?

 4. Aorist says:

  Nici pe departe nu am vrut sa fiu in-comod. Fiind un spatiu deschis, am dorit o comunicare decenta si doar pe tarim scriptural. Se pare ca anumite limite o nu o fac posibila. Poate altadat, cind veti dori dvs, o vom relua – aveti adresa mea de e-mail. Va doresc tot binele de Sus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s