Partenriatul Stat-Biserică. O fi de bine, o fi de rău?


De parcă n-ar fi fost de ajuns că„ai noştri” ca şi „ai lor”, de altfel, se tot ciorovăiesc pe tema colaborării bisericii cu statul în problema primirii de fonduri de la stat, iată că apare înca un motiv de cearta: legea parteneriatului dintre Stat şi Biserică. Legea a trecut deja de parlament şi nu a mai rămas decât să fie promulgată de preşedintele Traian Băsescu.
Despre ce este vorba mai exact? Despre posibilitatea ca bisericile recunoscute din România să poată înfiinţa orfelinate, aziluri de bătrâni sau orice alte programe sociale, cu finanţare asigurată de maxim 80% de la bugetul public şi 20% din partea cultelor, donaţii sau sponsorizări. Proiectul prevede că unitaţile de cult pot să ingrijească copii aflaţi în dificultate, adulţi cu dizabilităţi, bătrâni fără venituri sau cu venituri mici şi familii sărace. Potrivit proiectului, din fonduri publice, vor fi finanţate aceste programe iniţiate de cultele religioase recunoscute în România pentru dezvoltarea si derularea de servicii sociale şi actiuni caritabile, precum şi pentru formarea şi instruirea corpurilor de voluntari care activeaza în domeniul asistenţei sociale.
Oare, o fi de bine sau de rău? Puterea zice că-i de bine, opoziţia zice că-i de rău. Biserica majoritară, iarăşi, zice că-i de foarte bine. Dar ai noştri… ai noştri ce zic?
De-abia aştept să văd reacţii.
Sursa: Hotnews.ro

This entry was posted in Stiri and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.