Specialist CERN: „Particula lui Dumnezeu nu există”.


12 ani, 7000 de fizicieni şi peste 4 miliarde de euro – de atât a fost nevoie ca să se ajungă la concluzia că „Particula lui Dumnezeu” nu există şi că cel mai mare proiect din istoria fizicii a eşuat lamentabil.
Deşi fizicienii de la Acceleratorul de Particle CERN din Geneva se aşteptau să realizeze cea mai grandioasă descoperire din întreaga istorie – aşa numita „Particulă a lui Dumnezeu”, menită să ajute la „explicarea ştiinţifică a apariţiei Unviersului” – ultimele concluzii ale cercetării lor încep să-i contrazică, recunoaşte Guido Tonelli, citat de DailyMail. „Asta înseamnă, spune el, că va fi necesară revizirea a tot ceea ce s-a spus în ultimii ani în domeniul fizicii şi că teoria actuală despre particule, veche de 40 de ani, ar putea fi rescrisă de la zero.”
Cât de simplu ar fi fost (fără a fi deloc simplist) ca aceşti „specialişti” să citească (şi să creadă) măcar primul verset al primului capitol din prima carte a Bibliei – atât – pentru a ajunge la concluzia la care (oricum) au ajuns! Da, „La început DUMNEZEU a creat cerurile şi pământul”! Biblia se dovedeşte încă o dată a fi Cuvântul infailibil al lui Dumnezeu, sau cum spun baptiştii în Mărturisirea de Credinţă „izvorul fără greş al conştiinţei de Dumnezeu”.
Ei, asta este! Lasă să mai facă şi alte experimente, să se mai frământe, că trebuie să-şi ia şi ei leafa de undeva. Cât de amuzat trebuie să privească Dumnezeu toate încercările lor zadarnice. Da, da, şi El ştie să râdă, şi o face cu poftă când are motive, ca acesta de exemplu: „Cel ce şade în ceruri râde, Domnul îşi bate joc de ei” (Psalmul 2:4).

This entry was posted in Articole and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Specialist CERN: „Particula lui Dumnezeu nu există”.

 1. Un credincios says:

  Asa este!
  Mi-ar pare rau numai daca toate aceste cheltuieli uriase facute pentru o cauza pierduta sa fie din taxele si impozitele …. celor credinciosi.

  • gtgospel.wordpress.com says:

   Mie imi pare rau oricum, inclusiv ca astfel de “jocuri de-a stiinta” se fac pe cheltuiala noastra a tuturor, a contribualilor europeni.

  • Un alt credincios says:

   Chiar ieri vorbeam cu un profesor de la facultate si vreau sa iti spun ca e de rau, e din bani celor credinciosi. Dar partea buna e ca bani se dau inapoi sa faca biserica pt fiecare credincios. In fiecare colt de strada va rasuna sunetul colopotelor, sistemului audio montat afara care va trezi credinciosi.

   Doamne ajuta!

 2. Dan says:

  Nu inteleg care e legatura dintre existenta/nexistenta lui Dumnezeu si existenta/neexistenta “particulei lui Dumnezeu” (presupun ca va referiti la bosonul Higgs).
  Iarasi nu inteleg cum citirea si crederea Bibliei ar rezolva dilemele fizicii. Am impresia ca ironia manifestata in acest post este arbitrara si ilogica.

  Cu respect,
  Dan.

  • gtgospel.wordpress.com says:

   Draga Dan, ideea commentului tau este ca nu ai prins absolut deloc ideea commentului meu. Imi pare sincer rau!

   • Dan says:

    Probabil ai dreptate, am citit in viteza.

    Daca nu gresesc, ideea din acest post este:

    (1) Cercetatorii nu au identificat bosonul Higgs
    (2) Ar fi fost mai simplu daca ar fi citit Geneza pentru ca ar fi ajuns la aceeasi concluzie (al doilea paragraf).
    (3) Astfel Biblia se confirma si Dumnezeu rade de ei.

    Recunosc, nu inteleg legatura dintre idei… Poti fi pls mai explicit? Nu as vrea sa trag niste concluzii gresite. Nu pot face nici o legatura intre descoperirea unei particule fizice si faptul ca Dumnezeu se rade de acesti oameni si mai mult decat atat, nu inteleg de ce s-ar intrerupe cercetarea fizica in acest domeniu…

    Astept raspuns,
    D

   • gtgospel.wordpress.com says:

    Hai sa le luam pe rand:
    1. Prin descoperirea “bosonului Higgs”, fizicienii au dorit sa recreze acea particula care, spun, ei a stat la baza originii Universului. Crearea ei ar fi alimentat teoria potrivit careia universul a aparut in urma Big-Bangului, care a avut la baza o prima particula, numita, printre altele, de specialistii in astro-fizica si “Particula lui Dumnzeu”.
    2. Biblia (Geneza, in special) spune ca Dumnezeu a creat tot universul din nimic (ex nihilo). Asta inseamna ca nu a avut nevoie de materie ca sa creeze si mai multa materie. BIblia spune in termenii cei mai simpli lucrurile acestea, iar ideea mea a fost ca au muncit 7000 de fizicieni 12 ani si au cheltuit peste 4 miliarde de euro ca sa ajunga la ce concluzie? Ca nu a existat niciun Big-Bang si nicio particula primara care sa fi stat la baza evolutiei universului. Aici se impotmolesc si se vor impotmoli mereu atat evolutionistii cat si susinatorii creationismului evolutionist sau progresiv, care susutine ca Dumnezeu a creat Universul, dar ca a avut nevoie de materie deja existenta si de 13, 7 miliarde ani sa creeze totul.
    3. In fine, Biblia se dovedeste inca o data infailibila, desi vorbeste pe intelesul copilului de gradinita in aceeasi masura in care vorbeste pe intelesul academicianului din domeniul astro-fizicii. Prin urmare, Dumnzeu rade de cei ce se incapataneaza sa demosntreze ceva ce nu poate fi demonstrat. Acest adevar trebuie, pur si simplu, crezut.

 3. Dan says:

  Ok, inteleg punctul tau de vedere. Thx pt clarificari.

 4. bazalan says:

  Va rog frumos,sa-mi explicati si mie primele 19 versete din geneza/facerea,din punct de vedere al realitatii !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.