Aruncă-ţi pâinea pe ape…!


Aruncă-ţi pâinea pe ape şi după multă vreme o vei găsi iarăşi! Împarte-o în şapte şi chiar în opt, caci nu ştii ce nenorocire poate da peste pământ” (Eclesiastul 11:1-2).
Într-o zi, un fermier scoţian pe nume Fleming era la câmp când a auzit un strigăt de ajutor venit dintr-o mlaştină aflată în apropiere. Şi-a lăsat uneltele şi lucrul şi a alergat cât a putut de repede înspre mlaştină. Când a ajuns a văzut un băieţel care era aproape să se scufunde în mocirla mlaştinei. Fermierul Fleming nu a stat nicio clipă pe gânduri, ci a sărit în ajutorul copilului şi l-a salvat de la ceea ce ar fi putut fi o moarte lentă, dar sigură.
A doua zi, o trăsură foarte frumoasă s-a oprit la uşa fermierului şi un nobil elegant a coborât din ea, prezentându-se ca fiind tatăl băieţelului care fusese salvat.
– Vreau să te plătesc pentru că mi-ai salvat fiul, a spus nobilul.
– Nu, nu pot să accept bani pentru ceea ce am făcut. Cred că şi dumneavoastră aţi fi făcut la fel, a spus fermierul, refuzând oferta nobilului.
În timp ce stăteau de vorbă cei doi, fiul fermierului a apărut în uşa casei, aşezându-se lângă tatăl său.
– Acesta este fiul tău?, a întrebat nobilul.
– Da, a răspuns mândru fermierul, mângâindu-şi fiul pe creştetul capului.
– Hai să facem o înţelegere. Lasă-mă să ofer fiului tău aceeaşi educaţie pe care o va primi şi fiul meu. Dacă seamănă cu tatăl lui, atunci cu siguranţă va deveni un om de care lumea va fi mândru.
Fermierul a încuviinţat şi şi-a lăsat fiul să plece la şcoala aleasă de omul cel bogat. A urmat cele mai bune şcoli ale vremii, absolvind, printre altele, Şcoala de Medicină „Sfânta Maria” din Londra. A ajuns să fie cunoscut în lumea întreagă pentru descoperirea penicilinei. Numele lui? Alexander Fleming.
Câţiva ani de zile mai târziu, fiul nobilului, care fusese salvat din mlaştină, s-a îmbolnăvit de pneumonie. Cine credeţi că i-a salvat viaţa? Fiul fermierului. Într-adevăr, semăna cu tatăl său. A, era să uit… Numele nobilului? Lordul Radolph Churchill. Numele fiului său salvat de două ori de la moarte? Sir Winston Churchill.

This entry was posted in Devotional and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.