J. Lee Grady, editor al Charisma Magazine – Reforme de care are nevoie mişcarea penticostalo-carismatică


J. Lee Grady este autor, jurnalist si lucrator ordinat. Timp de 17 ani a lucrat pentru revista Charisma, una dintre cele mai larg distribuite publicatii evanghelice crestine din America , si a lucrat ca redactor al cestei reviste timp de 11 ani. El este autorul a patru carti, inclusiv „10 minciuni pe care Biserica le spune femeii”. Lee si sotia sa, Deborah au patru fiice. Ei locuiesc in Florida.

Recent a scris un articol in Charisma Magazine care mi-a atras atentia, mai ales prin abordarea transanta si clara fata de reforma necesara in Miscarea Penticostală şi Carismatica. A intocmit o lista de 15 Reforme imperativ necesare.

1. Sa reformam teologia noastră. Duhul Sfant este a treia persoana a Sfintei Treimi. El este Dumnezeu si El este Sfant. El nu este o “ea ” sau un “el”. El nu este o greseala grosolana sau o prostie, o forta, sau o putere innascuta. Noi trebuie sa incetam in a-L mai manipula, comanda si arunca imprejur.

2. Sa ne intoarcem la Biblie. Cuvantul lui Dumnezeu este fundamentul experientei crestine. Orice experienta dramatica, indiferent de cat de spirituala ar parea sa fie, trebuie sa fie testate de catre Cuvantul lui Dumnezeu si discernamantul Duhului Sfant. Viziunile, visele, profetiile si orice intalniri cu îngerii trebuiesc sa fie in conformitate cu Scriptura. Daca noi nu le vom testa vor putea ajunge sa raspandesca deceptie si inselaciune.

3. E timpul pentru asumarea responsabilitatii personale. Noi, carismaticii, trebuie sa ne oprim sa mai dam vina pe demoni pentru orice. Oamenii sunt, de obicei, problema.

4. Nu te mai juca de-a lupta cu demonii. Lupta spirituala este o realitate, iar noi nu o sa reusim sa cistigam lumea pentru Hristos doar strigand la ”capeteniilor” demonice. Noi trebuie sa ne rugam, sa predicam si să perseveram pana vom vedea victoria finala.

5. Opriti neghiobia sau prostia. Cei care lovesc, palmuiesc sau imping pe altii in timpul rugaciunii, ar trebui sa li se ceara sa stea jos pana cand vor invata ca blandetea este roada Duhului Sfant. Referirea este penru cei care practica „The second blessing”, caderile pe spate etc.

6. Opriti toate extorcarile spirituale acum. Lucrarile Televiziunilor Crestine trebuie sa inceteze si sa se abtina de la toate tacticile manipulatoare de strangere de fonduri. Noi trebuie sa nu mai acordam platforme lucratorilor care fac revedicari ciudate de recuperare a finantelor in mod supranatural, in special atunci cand Scriptura este distorsionata, sunt impuse termene limita si saracii sunt exploatati.

7. Cei care pretind ca sunt slujitori ai lui Dumnezeu – fie daca acestia sunt evanghelisti care calatoresc, pastori locali sau lideri de anumite lucrari – trebuie sa dea socoteala fata de alti lideri. Oricine care refuza sa-si supună viata lor unei discipline evlavioase va trebui sa fie corectati.

8. Expunerea intrusilor. Bisericile ar trebui sa inceapa sa verifice trecutul acestor lucratori care calatoresc din loc in loc. Predicatorii care au ascuns antecedente penale, au mintit cu privire la casatoriile lor din trecut, care au victimizat femei sau care au refuzat sa plateasca ajutorul pentru copil ar trebui sa fie expusi ca sarlatani si evitati sau respinsi in cazul in care nu se pocăiesc.

9. Opriti falsificarea ungerii. Dumnezeu este Dumnezeu, si El nu are nevoie de ajutorul nostru ca sa se manifeste. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa presaram sclipici pe noi insine pentru a sugera ca slava lui Dumnezeu este cu noi, si ca nu trebuie sa ascundem bijuteriile false pe podea pentru a dovedi ca suntem “unsi” sau sa scoatem afara din manecile noaste pene de pui golasi ca sa putem pretinde ca ingerii sunt in camera. Toate aceste sunt minciuni impotriva Duhului Sfant.

10. Sa ne intoarcem la curatie/neprihanire. Am avut destule scandaluri. Biserica carismatica trebuie sa dezvolte un sistem de restaurare a lucratorilor care au cazut. Cei care au cazut din punct de vedere moral pot fi restaurati, dar ei trebuie sa fie dispusi sa se supuna mai degraba unui proces de vindecare, decat sa se grabeasca sa ajung imediat inapoi la amvon.

11. Avem nevoie de smerenie. Lucratorii care pretind tratament de vedete, cer salarii generoase, insista pe titluri sau pe expunerea distanta fata de altii sunt vinovati de mandrie spirituala.

12. Nu mai vrem “big shots”. Apostolii sunt robi ai lui Hristos si ar trebui sa fie modele impecabile de umilinta. Apostolii adevaratii nu conduce de sus in jos, printr-o autoritate ierarhica peste biserica. Ei servesc biserica de jos in sus ca si adevarati slujitori.

13. Niciodata nu promova daruri pe cheltuiala caracterului. Cei care sunt implicatii in profetie, vindecari si minuni trebuie, de asemenea, sa arate Roada Duhului Sfant. Si in timp ce continuam sa incurajam darul vorbirii in limbi, sa ne asiguram ca nu o il vom trata ca pe ceva semn al superioritatii. Lumea are nevoie de dragostea noastra, nu de “glossolalia” noastra.

14. Puneti profetii sa dea socoteala. Cei care refuza sa-si asume responsabilitatea pentru declaratiie inexacte sau neconforme cu realitatea, sa nu li se mai dea “platforma” sa vorbeasca. Iar “profetii” care traiesc o viata imorala nu mai merita sa mai aiba o voce publica.

15. Haideti sa facem lucrurile importante sa fie importante. Scopul ungerii Duhului Sfant este de a e imputernici pentru a ajunge la altii cu Evanghelia. Astazi suntem la rascruci de drumuri : Fie vom continua intr-o directie gresita , intretinuti de circurile noastre carismatice , fie ne vom avanta in evanghelizare, plantare de biserici, misiuni, ucenicie si lucrarea, plina de compasiune, de ajutorare a celor saraci si de lupta impotriva nedreptatilor. Bisericile care imbratisează aceasta Reforma noua se va concentra asupra prioritătilor lui Dumnezeu.

Source: Charisma Magazine
By: J. Lee Grady is contributing editor of Charisma Magazine.

Advertisements
This entry was posted in Stiri and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s