Cele mai periculoase 10 ţări pentru creştini (partea 1 – locurile 10-6)

O statistică incredibil de bulversantă a cunoscutei reviste americane Christianity Today spune că în fiecare an mor aproximativ 171.000 de creştini în lumea întreagă. (Asta înseamnă cam 468 de oameni în fiecare zi sau 19, 5 pe oră). Ca slujitor, am trăit de multe ori frustrarea de a face tot posibilul ca să-i conving pe credincioşi să participe la slujbele de închinare şi de a vedea că nu răspund aşa cum trebuie. Le-am vorbit de multe ori despre harul pe care-l avem de a ne închina în libertate, dar pentru unii orice argument este lipsit de imprtanţă. Acum sunt mai îngrijorat decât oricând să realizez că în fiecare oră pe care o petrecem în faţa televizorului sau a computerului inconştienţi de binecuvântarea de a nu fi urmăriţi, batjocoriţi, prigoniţi sau chiar ucişi pentru credinţa noastră, undeva în lume mor 19,5 oameni. În timpul unui film de două ore la care ne distrăm copios, 39 de creştini îşi dau viaţa pentru Salvatorul lor. În timp ce citeşti acest articol unul sau doi fraţi de-ai tăi vor spune că nu se vor despărţi de Cristos şi pentru asta vor plăti cu viaţa.
Vreau să vă pun la dispoziţie o listă cu cele mai periculoase 10 state pentru creştinism ca să vă rugaţi pentru creştinii de acolo.

10. Laos

Nume oficial: Republica Populară Democrată Lao. Este un stat din Asia de Sud-Est, ce se învecinează cu Birmania și China la nord-est, cu Vietnamul la est, cu Cambogia la sud și cu Tailanda la vest. Laosul își are originile în Imperiul Lan Xang ce a existat între secolele XIV și XVIII. După o perioadă de apartenență la Imperiul Colonial Francez, și-a obținut independența în 1949. O lungă perioadă de Război Civil s-a încheiat odată cu venirea la putere a Partidului Comunist din Laos în 1975.

Populaţia: 6.4 milioane; 200.000 Creştini
Religia dominantă: Budismul
Formă de Guvernare : Communismul
Atitudinea aurotităţolor statului Lao faţă de creştinism este una declarat ostilă. Bisericile nu se pot aduna fără teama de a fi atacate de budiştii fundamentalişti. Creştinilor li se refuză orice acces în funcţii de conducere ale societăţii şi sunt supuşi în mod constant la presiuni fizice şi emoţionale pentru a-şi abandona credinţa. În anul 2010, 29 de creştini au fost ucişi şi cel puţin 20 au fost arestaţi. Mai multe case de rugăciune au fost atacate şi distruse. În Ianuarie 2010, 11 familii creştine au fost alungate din comunitaţile în care trăiau, fiind obligate să trăiască în pădure.

9. Uzbekistan

Uzbekistan, sau Republica Uzbekistan este o țară situată în Asia centrală. Se învecinează cu Kazahstanul la vest și la nord, cu Kârgâzstanul și Tadjikistanul la est și Afganistanul și Turkmenistanul la sud. În extremitatea vestică aMa Uzbekistanului se găsește lacul Aral, cândva a 4-a întindere intracontinentală de apă din lume. Arabii au stăpânit actualul teritoriu al Uzbekistanului încă din sec al VII-lea. În Evul Mediu, Uzbekistanul a fost unul din bastioanele islamului, fapt vizibil mai ales în Buhara, oraș din sud-estul țării, situat la 150 km vest de Samarkand, oraș faimos încă din sec al IV-lea î.C.

Populatia: 27.5 millioane; 208,600 Creştini
Religia dominantă: Islamul
Presiunea utorităţilor Uzbece faţă de creştini creşte pe z ice trece. Creştinismul este religie interzisă în această ţară, de aceea, pastorii şi enoriaşii lor riscă între 3 şi 15 ani de închisoare pentru frecventarea grupurilor de rugăciune. În anul 2010 mai multe biserici au fost atacate şi mulţi creştini şi-au pierdut slujbele, au fost bătuţi sau respinşi de propriile familii. Site-ul asianews.it relatează că în anul 2010 pastorul Baptist Thoria Haydarov a fost condamnat la 10 de închisoare pentru “traffic de droguri”. Stirea despre dosarul sau fabricat a fost difuzata in toata lumea, Hillary Clinton acuzand in mod deschis atitudinea statului uzbec.

8. Iraq

Republica Irak este o țară din Orientul Mijlociu în Asia de Sud-Vest la confluența dintre râurile Tigru și Eufrat care include, de asemenea sudul Kurdistanului. Are frontiere cu Kuweitul și Arabia Saudită la sud, Iordania la vest, Siria la nord-vest, Turcia la nord și Iran (Persia) la est. Irakul are o zonă îngustă de coastă la Umm Qasr în Golful Persic.
A doua țară de pe Pământ ca rezerve de petrol (după Arabia Saudită) a fost invadată în anul 2003 de către trupele a peste 50 de state coalizate, sub conducerea Statelor Unite și Marii b<ritanii.
La 19 august 2010, după circa 7 ani și jumătate de ocupație, ultima unitate combatantă a forțelor militare ale SUA a fost retrasă complet. Totuși în țară vor rămâne prezenți până la 50.000 militari americani pentru misiuni speciale, necombatante, cum ar fi antrenarea forțelor de securitate și antiteroriste irakiene.

Populaţia: 30.7 milioane; 334.000 Creştini
Religia dominantă: Islamul
Violenţa irakienilor islamişti împotriva creştinilor a devenit aproape o rutină. În anul 2010, în preajma alegerilor din luna Martie, mai mulţi creştini au fost ucişi în oraşul Mosul, iar alţii au fost obligaţi să-şi părăsească locuinţele şi să se stabilească în câmpiile din Ninive. Atacurile împotriva caselor de rugăciune sunt în continuă creştere. Cel puţin 58 de creştini au fost ucişiîn Octombrie 2010 într-un atac cu bombă în Bagdad în timpul unei slujbe bisericeşti.
mai multe detalii puteti gasi aici

7. Yemen

Republica Yemen, este o țară în Orientul Mijlociu situată în Peninsula Arabă în sud-vestul Asiei. Cu o populație de circa 23.580.000 locuitori, Yemen este mărginită de Arabia Saudită la nord, Marea Roșie la vest, Marea Arabă și Golful Aden la sud, și Oman la est. Teritoriul Yemenului include peste 200 insule, cea mai mare fiind Socotra, la cam 415 km la sudul Yemenului, lângă coasta Somaliei.

Populaţia: 23.6 milioane; foarte puţini creştini (nu se conoaşte numărul official)
Religia dominantă: Islamul
Străinii au drepturi extreme de limitate în Yemen, iar în ceea ce priveşte practicarea publică a unei alte religii decât cea islamică este strict interzisă. Evanghelizarea este supusă condamnării statului Yemenit. Mai mulţi muncitori creştini au fost expulzaţi în 2010 pentru simplul fapt că au fost găsiţi răspunzând la unele întrebări despre credinţa lor unor musulmani. Cei despre care se află că s-au convertit la creştinism sunt perscutaţi în mod deschis şi ucişi cu pietre sau arşi în public pentru apostazie.

6. Maldive

Insulele Maldive, oficial Republica Maldive, este o țară insulară format dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat la sud-vest de India în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian . Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu ce conține 1.192 de insule din care 250 sunt locuite.
Din secolul al III-lea budismul a fost religia principală a locuitorilor, până în 1153 când în arhipelag a fost introdus islamul. În 1558 arhipelagul intră sub influența Imperiului Portughez și apoi al celui Olandez din 1654. În 1887 devine un protectorat britanic. În 1965, arhipelagul devine independent iar din 1968 forma de organizare statală este republica.
Maldivele sunt cel mai mic stat asiatic, atât din punct de vedere al populației cât și al suprafeței. Este de asemenea statul cu cea mai mică altitudine maximă din lume.

Populaţia: 311.000; foarte puţini creştini (numărul lor nu este cunoscut official)
Religia dominantă: Islamul
În Maldive, toţi cetăţenii trebuie să fie musulmani, deoarece legea şaria interzice practicarea oricărei alte religii în afară de islam. Bisericile creştine sunt interzise în mod official, iar importarea de literatură creştină este aspru condamnată. Dacă se descoperă o Biblie sau o altă carte cu mesaj creştin asupra unui turist, acesta este expulzat imediat din ţară

This entry was posted in Stiri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.