Pledoarie pentru credinta crestina – Lee Strobel

După ce în “Pledoarie pentru Cristos”, Lee Strobel a cercetat, apelând la mijloacele de anchet ale unui reporter de investigaţie, argumentele pro şi contra istoricităţii şi divinităţii lui Isus Cristos, în Pledoarie pentru credinţă creştină autorul pune în discuţie câteva dintre cele mai dificile întrebări ce stau în calea credinţei multor contemporani de-ai noştri. Fostul jurnalist la Chicago Tribune intervievează opt teologi de frunte punându-le întrebări dificile şi adesea tulburătoare în legătură cu opt dintre principalele argumente pe care oamenii de azi le invocă adesea pentru a-şi justifica neîncrederea sau neaderarea la credinţa creştină: dacă există Dumnezeu, de ce există atâta rău în lumea noastră? De ce a îngăduit Dumnezeu ca nevinovaţii să sufere şi adesea să sfârşească printr-o moarte violentă? Dacă viaţa a apărut pe pământ prin procese evolutive naturale, ce rol Îi mai revine lui Dumnezeu în crearea lumii şi a vieţii? Oare nu este o jignire la adresa celorlalte religii a afirma că Isus este singura cale spre mântuire? Dacă sunt creştin, este oare legitim să mai fiu frământat uneori de îndoieli? Prin structura de interviu şi prin apelul la experienţa de viaţă a persoanelor intervievate, care ne permit să întrevedem o parte din zbuciumul lor sufletesc şi din lupta adesea încleştată cu propria necredinţă, autorul creează un text foarte actual, antrenant şi motivator pentru fiecare. (Descrierea editurii).

Lee Strobel, fost ateu, deţine un masterat în ştiinţe juridice de la Şcoala de drept Yale şi a fost răsplătit cu numeroase premii pentru activitatea sa ca editor pe probleme juridice la Chicago Tribune. Actualmente este pastor la Biserica Comunitară Saddleback Valley din Orange County, California, şi membru în bordul Asociaţiei Willow Creek. A scris numeroase cărţi, între care se remarcă The Case for Christ, distinsă cu Medalia de Aur, şi Inside the Mind of Unchurched Harry and Mary.

Cuprins

Introducere: Provocarea credinţei creştine
În căutarea răspunsurilor

Obiecţia 1
– De vreme ce există rău şi suferinţă, nu poate să existe un Dumnezeu iubitor
Obiecţia 2
– De vreme ce minunile contrazic ştiinţa, ele nu pot fi adevărate
Obiecţia 3
– Evoluţia explică viaţa, deci nu este nevoie de Dumnezeu
Obiecţia 4
– Dumnezeu nu merită inchinare, dacă omoară copii nevinovaţi
Obiecţia 5
– Este jignitoare pretenţia că Isus este singura cale spre Dumnezeu
Obiecţia 6
– Un Dumnezeu iubitor nu i-ar chinui niciodată pe oameni în iad
Obiecţia 7
– Istoria Bisericii este plină de opresiune şi violenţă
Obiecţia 8
– Încă mai am îndoieli, deci nu am cum să fiu creştin

Concluzie: Puterea credinţei creştine
Apendice: Pe scurt din “Pledoarie pentr Cristos”

This entry was posted in Carti / Ce am citit in ultima vreme and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.