Prima zi a conferintei cu John Piper de la Bucuresti (1)


Ziua mult asteptata a sosit! Am calatorit 540 de km ca sa-l vad in carne si oase pe omul a carei pasiune pentru gloria lui Dumnezeu si a carui profunzime in abordarea Sfintei Scripturi m-au inspirat mult in ultimii ani de zile.
Conferinta a inceput la 18:10, cu o mica intarziere din cauza unor probleme tehnice minore. Onoarea de a spune bun venit participantilor (750 inscrisi) i-a apartinut presedintelui in exercitiu al Aliantei Evanghelice din Romania, pastorul de la Crestini dupa Evanghelie Virgil Achihai.
Bill Walsh, presedintele organizatiilor Desiring God si The Gospel Coalition a multumit participantilor pentru disponibilitatea de a fi parte a acestui eveniment.
Timpul de inchinare prin cantare a fost condus de grupul “Vocea Evangheliei” din Ploiesti.

John Piper a inceput prima sesiune spunand ca nu exista niciun alt subiect despre care ar dori sa vorbeasca la aceasta conferinta, pentru ca niciunul nu este mai important decat acesta. “Imi place sa vorbesc despre Dumnezeu – a spus JP – pentru ca El este realitatea ultima si Binele Suprem. Imi place sa vorbesc despre cel mai important lucru, adica despre Dumnezeu”.
Conferentiarul a continuat cu mentionarea a doua definitii de lucru pentru simtagma “Dumnezeu este Evanghelia”.
1. Dumnezeu este cel mai inalt, cel mai bun, cel mai frumos lucru din univers, este binele suprem care Se daruiese pe Sine omenrii – aceasta este adevarata Veste Buna. Ispasirea, iertarea si tot ceea ce inseamna mantuirea noastra nu ar fi bune daca Dumnezeu nu ar fi Binele Suprem. Iertarea si mantuirea sunt daruri divine extraordinare, dar Dumnezeu este esenta Vestii Bune. Noi ar trebui sa ne dorim iertarea nu pentru a nu mai avea mustrari de condtiinta sau pentru a scapa de iad, ci pentru ca vrem sa traim pentru gloria Creatorului nostru, pentru ca Il vrem pe El aproape de noi. Ne dorim iertarea pentru ca IL dorim pe El.
Privind lucrurile in felul acesta, intelegem ca nu crucea este binele ultim, ci Insusi Dumnezeu.
Ma opresc aici pentru ca este tarziu, sunt obosit si vreau sa dorm. Sa auzim numai de bine!
Va urma.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.