Analfabetism biblic

Nu se ştie cum a apărut următoarea întâmplare şi dacă este adevărată sau nu, însă evidenţiază încă o dată analfabetismul biblic al multor creştini.
Un tânăr care voia să fie primit ca membru într-o biserică a fost întrebat de către membrii comitetului acelei biserici:
– Care parte a Bibliei îţi place cel mai mult? Acesta a răspuns prompt:
– Îmi place foarte mult Noul Testament.
– Care este cartea ta preferată din Noul Testament? a întrebat un alt membru al comitetului.
– Cartea Pildelor, a răspuns tânărul.
– Poţi să ne povesteşti una dintre pildele tale preferate?. Tânărul şi-a dres vocea şi a început…
– A fost odată ca niciodată un om care mergea de la Ierusalim la Ierihon şi a căzut între tâlhari, şi spinii au crescut şi l-au înecat. Din întâmplare, pe acel drum se cobora Împărăteasa din Seba şi i-a dat omului o mie de talanţi de argint şi o sută de haine de schimb. Atunci el s-a urcat într-un vas şi a fugit pentru a se ascunde sub un curcubete; părul i s-a prins între nişte crengi a rămas agăţat acolo multe zile şi multe nopţi. Corbii i-au adus mâncare să mănânce şi apă să bea. Într-o noapte, în timp ce adormise, soţia lui, Dalila, a venit cu o foarfecă şi i-a tăiat părul, iar el a căzut pe un pământ stâncos. A început să plouă şi a plouat patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi, aşa că s-a ascuns într-o peşteră. Mai târziu a venit la el un om şi i-a zis: «Intră cu mine în casă să iei ceva de mâncare şi-şi voi da un dar.» Dar el a răspuns: «Nu pot să vin pentru că mi-am luat o soţie şi trebuie să merg s-o văd.» Aşa că a plecat spre Ierusalim şi a văzut-o pe împărăteasa Izabela şezând pe prispa palatului împărătesc. Atunci a strigat la câţiva tineri care erau în preajma împărătesei: «Aruncaţi-o jos de acolo!» Şi ei au aruncat-o. Atunci el a zis: «Mai faceţi lucrul acesta încă o dată!» Şi ei au aruncat-o de şaptezeci de ori câte şapte. Şi apoi au adunat toate firimiturile de prin iarbă şi au umplut doisprezece coşuri. Acum, la înviere, a cui nevastă va fi ea”
Membrii comitetului au spus unii către alţii: „Fratele este cam tânăr pentru a fi primit ca membru în biserica noastră, dar trebuie să recunoaştem că ştie Biblia din scoarţă-n scoarţă.”

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.