Capodopere ale harului divin

Undeva în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, un grup de pescari se relaxa într-un han scoţian după o zi de pescuit, întrecându-se în poveşti pescăreşti una mai exagerată decât alta. Unul dintre bărbaţi a gesticulat larg, încercând să descrie dimensiunile unui peşte care i-a scăpat, a lovit tava cu cafea din mâna ospătăriţei făcând ca ibricul să fie azvârlit direct în peretele alb. Cafeaua vărsată a lăsat o pată maronie destul de urâtă pe peretele văruit de curând. Proprietarul a evaluat paguba şi a spus: „Va trebui să văruim din nou tot peretele”. „Poate că nu, spuse un străin de la o masă alăturată. Daţi-mi voie să mă ocup eu de el.”
Neavând nimic de pierdut, hangiul a consimţit. Bărbatul şi-a aşezat geanta pe masa din faţa lui şi numaidecât a scos câteva creioane, pensule şi nişte borcănele cu ulei de in şi coloranţi. A trasat linii în jurul petelor de pe perete şi apoi a umplut spaţiul cu un strat subţire de vopsea în diferite culori. Pe măsură ce lucrul înainta, a început să ia formă imaginea superbă a unui cerb cu nişte coarne imense. Bărbatul şi-a pus semnătura în partea de jos a peretelui, a achitat nota de plată şi a plecat. Numele lui? Sir Edwin Landseer (1802-1873), unul dintre cei mai cunoscuţi pictori ai vieţii sălbatice din toate timpurile.
În mâinile acestui om, o greşeală a devenit o capodoperă. În mâinile lui Dumnezeu, milioane de oameni au devenit capodopere ale harului Său. Peste hâdoşenia păcatelor noastre a curs sângele Fiului Său Preaiubit şi, ca expresie a dragostei Sale, am devenim „tablouri” nespus de valoroase: „[…] ca să arate în veacurile viitoare nemărginita bogăţie a harului Său, în bunătatea Lui faţă de noi în Cristos Isus” (cf. Efeseni 2:7).

This entry was posted in Devotional and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.