Biserica Ortodoxă Română dă în judecată Apple pentru utilizarea neautorizată a imaginii unui măr muşcat


Biserica Ortodoxă Română a anunţat astăzi că dă în judecată compania americană Apple, pentru încălcarea drepturilor exclusive de copyright pe care biserica le are asupra imaginii unui măr muşcat.
“Credincioşi! Nu vă lăsaţi amăgiţi! Mărul muşcat, pe care şarpele i l-a oferit Evei, este un produs patentat de Biserica Ortodoxă încă de acum 2.000 de ani. Toată lumea ştie acest lucru. Folosind acest măr, compania Apple violează în mod evident legislaţia internaţională cu privire la copyright. Să nu mai vorbim despre acea lucrătură a diavolului, tableta iPad, unde compania Apple s-a inspirat în mod clar din tabletele lui Moise”, a declarat ÎPS Daniel.
Potrivit BOR, în cazul în care Apple nu-şi schimbă logo-ul, biserica va cere interzicerea tuturor produselor companiei americane în România, mai ales că, decît să arunce banii pe prostii Apple, credincioşii ar putea mai bine să arunce banii pe produse comercializate de BOR.

This entry was posted in Stiri and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Biserica Ortodoxă Română dă în judecată Apple pentru utilizarea neautorizată a imaginii unui măr muşcat

 1. time4splash says:

  Nu ma pot opri din ras :)))

  • gtgospel.wordpress.com says:

   N-am stiut ca ai blog. Ai grija ce pui pe el, pt ca ceea ce scrii, ramane scris. Iti aduci aminte de poezia lui T. Dorz, care spune, printre altele:
   Ce grija trebuie sa pui
   în viata ta, în toata,
   caci gândul care-l scrii sau spui
   s-a dus… si-n veci nu-l mai adui,
   dar vei culege roada lui
   ori viu, ori mort odata.
   Valorile lui Dumnezeu trebuie sa primeze asupra a orice altceva, inclusiv a publicitatii sau veniturilor materiale. Postarea despre articole pt Halloween nu-ti face cinste. Noi facem tot ce putem sa impiedicam promovarea lui, nu sa-i facem publicitate.

   • time4splash says:

    Apreciez parerea ta, dar vreau sa fac precizarea ca nu promovez halloweenul, promovez handmade-ul si pe cei care fac ceva frumos cu cele doua maini pe care Domnul li le-a dat. Articolul era despre cum sa-ti confectionezi o masca, care poate fi purtata si la alte ocazii.

   • gtgospel.wordpress.com says:

    Hm, saraca limba romana cu atat de multe sensuri… cum de eu am inteles altceva?!?

 2. time4splash says:

  🙂 se mai intampla sa intelegem gresit. Dar, daca tot continuam discutia, am si eu o curiozitate, ca sa vad daca am inteles eu bine. Ai spus ca “Noi facem tot ce putem sa impiedicam promovarea lui” La ce te-ai referit? Ce anume faci practic ca sa opresti promovarea haloweenului?

  • gtgospel.wordpress.com says:

   Pai uite, de exemplu: am scris sase articole saptamana trecuta pe care le-am publicat pe blogul meu si care au fost preluate de cateva dintre cele mai urmarite bloguri evanghelice din tara; apoi am fost la Timisoara pe 31 octombrie si am vorbit la un forum despre acest subiect și, in cele din urma, duminica seara am predicat specific despre aceasta sarbatoare la biserica. Decamdata ATAT. Poate pe viitor mai mult.
   Ti-am raspuns cu gentilete, desi am simtit tonul malitios in comment.

 3. time4splash says:

  Imi pare rau daca ai simtit un ton malitios, chiar nu era asta intentia. Eu voi pune punct acestei discutii pentru ca nu vreau sa mai interpretez ceva gresit. Serios, ma bucur pentru ca ai facut atatea lucruri in acest sens. Ma rog Domnului sa-ti dea putere sa continui sa faci lucruri bune pentru imparatia Sa. Ma bucur ca am descoperit blogul tau si il voi urmari in continuare.
  Multe binecuvantari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.