Cum să-ți descoperi și să-ți folosești darul spiritual?


1. Primul pas în procesul recunoașterii darului (darurilor) implică câștigarea unei siguranțe bine înrădăcinate a faptului că fiecare creștin are cel puțin un dar. Fiecare context în care darurile spirituale primesc o menționare specifică subliniază puternic acest lucru (1 Corinteni 12:7,11; Romani 12:3; Efeseni 4:7).
2. Al doilea pas către descoperirea darurilor spirituale este o cunoaștere a posibilităților și scopurilor darurilor. Darurile „de vorbire” sunt evanghelizarea, învățătarea, păstor-învățător, și îndemnarea. Darurile „auxiliare” sunt: ajutorarea, dărnicia, mila, administrarea.
3. Al treilea pas către descoperire este pasul rugăciunii pentru iluminare cu privire la darul cuiva. 1 Corinteni 14:1 poruncește un zel pentru darurile spirituale, deși zelul intră pe locul doi în comparație cu dragostea. Zelul indică un grad de intensitate în căutarea darului spiritual.
4. Al patrulea pas care conduce către descoperirea darurilor spirituale este o luare în considerare a abilităților naturale, circumstanțelor și resurselor personale. Această considerare nu este finală; totuși pare că în cele mai multe cazuri, Duhul alege să potrivească darul spiritual cu situația naturală a cuiva.
5. Al cincilea pas în această secvență este probabil cel mai dificil dar într-un sens, crucial. Experimentarea este esențială dacă cineva vrea să descopere ce dar are. Credincioșii trebuie să încerce aproape orice dar înainte ca să știe sigur dacă au darul sau nu. Când vorbim despre experimentare ne referim la o perioadă de câteva luni de zile, cel puțin.
6. Al șaselea pas în acest proces este stadiul auto-evaluării. Când o persoană experimentează un dar sau altul va simți o satisfacție pe care nu o găsește când e implicat în alte activități; o satisfacție care constă în experimentarea sentimentului că activitatea în care s-a angajat are valoare și merită toată osteneala.
7. Al șaptelea pas către descoperirea propriului dar spiritual constă în a căuta reacția altora care sunt creștini maturi și respectați. Testul ultim al lucrării pentru Hristos este impactul asupra altor oameni (1 Cor 14:19). Concluziile personale pot fi subiective și se poate să fi evaluat greșit.
8. Al optulea pas trebuie să fie permisiunea ca o persoană să poată descoperi mai mult de un dar, chiar o combinație de daruri. Această specificație face imposibil ca două membre ale trupului lui Hristos să fie identice. Linii de distincție între daruri găsite în combinație sunt aproape imposibil de trasat.
9. Al noulea pas este recunoașterea gradului de „dăruire”. Printre cei cu darul învățăturii, spre exemplu, vor fi grade de abilitate. Unii vor fi mai buni decât alții. Fiindcă cineva cu darul învățăturii nu este la fel de eficient ca alt învățător strălucit care posedă abilități comunicative, nu trebuie să concluzioneze că nu are darul.
Robert L. Thomas.
Sursa: blogultrezirespirituala.wordpress.com

This entry was posted in Articole and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.