Risca sa ajunga la inchisoare pentru ca a descoperit o escrocherie crasa!


Anul trecut, o statuie a lui Iisus dintr-o biserica catolica din Mumbai, India, a fost declarata facatoare de minuni, dupa ce a inceput sa “lacrimeze”. Locul a devenit curand un centru de pelerinaj.
Biserica Doamna Noastra din Velankanni a devenit un centru de pelerinaj, multi credinciosi incepand chiar sa colecteze apa sfantita, scrie The Guardian. Afland despre zvonul acestui miracol, Sanal Joseph Edamaruku, fondatorul miscarii Rationalist International, care cerceteaza diferite cazuri de asa-pretinse miracole crestine, a venit sa afle care este explicatia. Dupa cateva teste, el si-a dat seama ca in acest caz nu era vorba de un miracol adevarat, ci de o scurgere infundata a unei tevi, care picura chiar pe statuia Mantuitorului. In urma declaratiei sale, Sanal a fost catalogat drept blasfemiator, a primit amenintari cu moartea si risca sa stea la inchisoare 3 ani. In cele din urma, a fost nevoit sa fuga in Finlanda, unde locuieste la niste prieteni.Acum barbatul cere autoritatilor indiene sa retraga aceste acuzatii si sa respecte libertatea de exprimare.
Legea blasfemiei este in vigoare in India din anul 1860, multe persoane fiind arestate sub aceasta acuzatie. Sanal precizeaza ca, dincolo de demascarea unui fals miracol, anuntul sau era esential din punct de vedere al sanatatii publice. Acestia colectau si beau apa, sperand sa vindece de boli, insa apa aceea provenea din canalizare. “Era un pericol pentru cei care fusesera pacaliti sa creada ca este un miracol”, declara el.Un episcop indian l-a anuntat ca daca isi va cere iertare pentru blasfemie, toate acuzatiile impotriva lui vor fi retrase, insa barbatul refuza oferta, pentru ca spune ca nu a gresit cu nimic.
sursa: stirileprotv.ro

This entry was posted in Stiri and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.