John Piper – Gloria lui Dumnezeu şi cea mai profundă bucurie sufletească sunt unul şi acelaşi lucru!

Bebe si John Piper Jonathan Edwards scrie:
Atunci când caută binele în făpturile Sale, Dumnezeu îşi caută gloria Sa, deoarece emanaţia gloriei Sale implică fericirea făpturilor Lui. Iar atunci când comunică plinătatea Sa pentru ele, o face pentru Sine, deoarece binele pe care îl caută este în deplină armonie şi comuniune cu El Însuşi. Dumnezeu este binele lor. Excelenţa şi fericirea lor nu este altceva decât emanaţia şi expresia gloriei lui Dumnezeu. Atunci când caută gloria şi fericirea lor, Dumnezeu se caută pe Sine, iar atunci când se caută pe Sine, adică El însuşi mărturisit…El caută gloria şi fericirea lor.
Astfel, este uşor de închipuit cum caută Dumnezeu binele în făpturile sale…şi chiar fericirea Lui, deoarece Dumnezeu se respectă pe Sine; iar fericirea Sa există deoarece făptura Sa are un mare respect pentru Dumnezeu în contemplarea şi iubirea gloriei lui Dumnezeu şi în desfătarea în aceasta.
Respectul lui Dumnezeu pentru binele din făptura Sa şi respectul de Sine nu sunt două lucruri separate; ambele sunt unite, căci fericirea făpturii este fericirea în uniunea cu Sine.
În cartea sa, Pasiunea lui Dumnezeu pentru gloria Sa: trăirea viziunii lui Jonathan Edwards (conţinând textul complet al lucrării Scopul pentru care a creat Dumnezeu lumea (Wheaton, Ill.: Crossway Books, 1998), John Piper oferă cinciprezece implicaţii ale adevărurilor menţionate mai sus.
1. Pasiunea lui Dumnezeu pentru propria Sa glorie şi pasiunea Lui pentru bucuria mea întru El nu sunt opuse.
2. Prin urmare, Dumnezeu este interesat atât în bucuria mea eternă şi mereu crescândă întru El, cât şi în propria sa glorie.
3. Dragostea lui Dumnezeu pentru păcătoşi nu înseamnă că le acordă acestora importanţă, ci Dumnezeu îi eliberează cu bunătate şi îi împuterniceşte astfel ca ei să Îi acorde Lui importanţă.
4. Orice virtute adevărată în rândul oamenilor trebuie să aibă ca scop convingerea celorlaţi să se desfete în gloria lui Dumnezeu.
5. De aici rezultă faptul că orice păcat este schimbul suicidal al gloriei lui Dumnezeu cu ambalajele goale ale lucrurilor create.
6. Raiul va însemna o descoperire neîncetată şi mereu aprofundată a gloriei crescânde a lui Dumnezeu, cu o desfătare din ce în ce mai mare întru El.
7. Iadul este groaznic de real, conştient, oribil şi etern- experienţa prin care Dumnezeu răzbună toată gloria Sa prin mânia sfântă împotriva tuturor acelora care nu au vrut să se desfete în ceea ce este slăvit neîncetat.
8. Evanghelismul înseamnă reprezentarea frumuseţii lui Cristos şi a activităţii lui salvatoare de vieţi cu dedicaţie şi iubire, astfel încât ceilalţi să îşi găsească împlinirea în El.
9. De asemenea, predicile creştine, parte din veneraţia organizată din cadrul bisericii lui Cristos, reprezintă o expunere exaltată a gloriei lui Dumnezeu prin cuvântul Său, având rolul de a-i ţine pe oamenii lui Dumnezeu departe de plăcerile trecătoare ale păcatului şi de a-i conduce pe drumul plin de sacrificii al împlinirii obediente în El.
10. Esenţa veneraţiei organizate autentice este experienţa colectivă a satisfacţiei depline întru gloria lui Dumnezeu, sau o cutremurare că nu o avem şi o dorim din toată inima.
11. Misiunile în lume sunt o declaraţie a gloriilor lui Dumnezeu în rândul popoarelor îndepărtate, cu scopul de a aduna laolaltă pe credincioşii care Îl preaslăvesc pe Dumnezeu prin adoptarea unei vieţi obediente în mod radical şi din toată inima.
12. Rugăciunea reprezintă un mod de a-L chema pe Dumnezeu în ajutor, astfel încât să fie clar faptul că El este atotputernic, iar noi, umili şi fericiţi, avem nevoie de har.
13. Misiunea burselor şcolare creştine este de a studia realitatea ca manifestare a gloriei lui Dumnezeu, de a vorbi despre ea cu dreptate şi de a savura frumuseţea lui Dumnezeu în ea.
14. Calea pentru a-l mări pe Dumnezeu în moarte este întâmpinarea morţii ca un câştig.
15. “Este o datorie creştină, după cum ştiţi, ca toţi să fim cât se poate mai fericiţi.” (C. S. Lewis)

Aceasta traducere a fost publicată de către Gospel Translations, o formă de pastoraţie accesibilă online, care există pentru a face ca evanghelia centrată pe cărţi şi articole să fie disponibilă gratuit pentru toate naţiunile şi în toate limbile.
http://ro.gospeltranslations.org/wiki/Gloria_lui_Dumnezeu

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to John Piper – Gloria lui Dumnezeu şi cea mai profundă bucurie sufletească sunt unul şi acelaşi lucru!

 1. capsunyca says:

  ce tare e poza 🙂

  • gtgospel.wordpress.com says:

   Ei, daca a tinut neaparat sa faca poza cu mine ce era sa fac?
   Glumesc. A fost o onoare pentru mine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.