John MacArthur despre colaborarea cu R.C. Sproul

John MacArthur and RC Sproul TT – Q: Ați predicat mulți ani alături de Dr. Sproul la conferințe, în ciuda diferențelor în ceea ce privește botezul și escatologia. Cum le-ați răspunde creștinilor care cred că astfel de diferențe doctrinare împiedica orice cooperare de acest gen?
JM – A: În mod evident lucrurile în care suntem de acord sunt mult mai multe ca număr și de o importanță mult mai mare decât lucrurile în care nu suntem de acord. Când vine vorba de lucrurile fundamentale și de adevărurile de bază ale Evangheliei, R. C. și cu mine suntem complet de acord. Motorul creștinismului autentic constă în doctrine esențiale cum ar fi natura lui Dumnezeu; starea decăzută a umanității; persoana și lucrarea lui Cristos; autoritatea și inspirația Scripturii; salvarea prin har, doar prin credința în Cristos; natura lucrării de ispăşire a lui Cristos și alte adevăruri de acest gen. În toate acestea, R.C. și cu mine stăm împreună fără șovăiri și fără ezitări.

Nu vreau să zic că celelalte doctrine, cu privire la care avem alte păreri, sunt neimportante. Dar, atât timp cât suntem de acord cu privire la lucrurile esențiale ale Evangheliei, doi credincioși ar trebui să poată să se contrazică fără să se anatemizeze unul pe altul când vine vorba de lucruri secundare cum ar fi modul în care se face și persoanele care pot candida la botez, cronologia evenimentelor asociate cu revenirea lui Cristos, sau alte subtilități escatologice. Botezul este, bineînțeles, o problemă importantă, dar nu este un lucru care să separe oile de capre. Este un simbol, nu un instrument al justificării. Cu oricine înțelege și proclamă adevărurile esențiale ale Evangheliei, pot sta împreună să proclamăm onoarea și gloria lui Dumnezeu în lucrarea lui de răscumpărare. Putem participa împreună și să ne susținem unul pe altul în proclamarea și apărarea Evangheliei, și este o bucurie și un privilegiu să pot face asta alături de Dr. Sproul.
Material tradus din lb. engleză de Oana Cioară

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.