John MacArthur – despe priorități corecte

În mod cert dumneavoastră sunteți un om ocupat. Ce sfat le-ați da pastorilor cu privire la cum să-și iubească soțiile și copiii în mijlocul activităților numeroase din lucrarea pastorală?
Este foarte important ca pastorul să acorde prioritate familiei sale. După cum Pavel îi spune lui Timotei despre calitățile unui prezbiter : „… să-şi chivernisească bine casa, şi să-şi ţină copiii în supunere cu toată cuviinţa. Căci dacă cineva nu ştie să-şi cârmuiască bine casa lui, cum va îngriji de Biserica lui Dumnezeu?” (1 Timotei 3: 4,5) Deci, aceasta este o prioritate care ne vine direct din Scriptură.
Cele mai importante lucruri pe care un tată creștin le poate face pentru copiii săi sunt să o iubească pe mama lor urmând pilda lui Hristos (Efeseni 5) și să îi crească în cunoașterea și învățătura Domnului (Efeseni 6). Cel mai important lucru pe care el îl poate face pentru soția lui este să-L urmeze pe Hristos și apoi să o iubească și să o îndrepte spre abundența dedicării sale față de Mântuitorul. Deci cheia de bază pentru a fi și un soț și un tată bun este să fii un bărbat evlavios- unul care Îl iubește cu pasiune pe Dumnezeu și își păstorește propria inimă și minte cu Cuvântul lui Dumnezeu. Aceasta este proba practică puternică. Pentru a fi un părinte eficace și un soț model, trebuie să fii serios în umblarea ta cu Hristos. Orice altceva din viață atârnă de aceasta. Atunci conducerea ta din casă va purta amprenta unei atitudini de sacrifiu smerit și de slujbă jertfitoare. Pe măsură ce Duhul folosește Cuvântul Său să-ți sfințească inima, vei putea să păstorești și să ai grijă de familia ta.
Bineînțeles că mai sunt și alte lucruri importante pe care tații trebuie să le facă- precum, rugăciunea pentru copiii lor, îndreptarea lor cu răbdare și blândețe, sedimentarea în ei a unei dragoste față de biserică, petrecerea timpului cu ei, încurajarea lor, purtarea ca un adevărat prieten cu ei și sprijinirea lor în a-și face prietenii înțelepte. Dar centrul creșterii și educării creștine este acela de a fi un creștin credincios.
Modelul creștinului autentic , trăit în fiecare zi înaintea celor care îl cunosc cel mai bine, aduce o mare credibilitate predicării și conducerii unui pastor într-o biserică.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.