De ce Biblia nu mai este de ajuns pentru generația contemporană?

john piper suffering La scurt timp după ce tornada din Oklahoma City a lăsat în urma ei 24 de morţi, sute de răniţi şi pagube de peste un miliard de dolari, John Piper, cunoscutul teolog şi fondator al Desiring God Ministries, a postat pe contul său de Twitter două versete din Iov 1:19-20: „Şi deodată a venit un vând mare de dincolo de pustie şi a izbit în cele patru colţuri ale casei: casa s-a prăbuşit peste tineri şi tinerii au murit…Atunci Iov s-a sculat şi şi-a sfâşiat mantaua şi şi-a tuns capul. Apoi, aruncându-se la pământ, s-a închinat”.

Intenţia lui Piper a fost de a oferi cea mai la îndemână soluţie pentru astfel de situaţii: Recunoaşterea faptului că oricare dintre noi putem păţi la fel; că, în suveranitatea Sa, Dumnezeu îngăduie anumite tragedii în viaţa noastră cu un scop precis; şi că răspunsul nostru trebuie să fie închinarea. El însuşi a găsit mângâiere în modul lui Iov de a privi problemele atunci când a trecut prin tragedii de un fel sau altul. Iov a plâns, a suferit, a agonizat în suferinţa sa. Dar apoi s-a închinat înaintea Dumnezeului Suveran.

Mesajul său a fost interpretat greşit şi comentariile au început să curgă. Unii l-au acuzat că este lipsit de compasiune, alţii că este răuvoitor. Potrivit christianpost.com, cele mai virulente comentarii au venit din partea unei bloggerite foarte cunoscută în SUA, Rachel Held Evans, care a scris pe blogul personal un articol cu titlul: „Teologia abuzivă a tragediei meritate”. Ea a afirmat că postările de pe Twitter ale lui Piper sunt pricinuite de „perversa doctrină a depravării totale” în care crede.

Dacă Iov, cel mai neprihănit om de pe faţa pământului din timpul vieţii sale, a procedat aşa şi dacă Dumnezeul l-a lăudat pentru înţelegerea matură de care a dat dovadă, dacă este lăsat pe paginile Scripturii ca model pentru noi, oare de ce nu mai este de ajuns Biblia pentru generaţia contemporană, care ţine cu tot dinadinsul să demonstreze că este mai inteligentă decât Duhul Sfânt? Când o să înţelegem că Biblia este norma, standardul, pentru credinţă şi comportament în viaţa credincioşilor, că este nenegociabilă şi nu putem să luăm din ea ca dintr-un bufet suedez ce ne place şi cât ne pică bine? Când vom înţelege că „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos…” (cf. 2 Tim. 3:16)?

Văzând comentariile lipsite de maturitate, John Piper a hotărât să şteargă cele două versete din Iov, şi a postat un altul din Iacov 5:11: „Iată, noi numim fericiţi pe cei ce au răbdat. Aţi auzit vorbindu-se despre răbdarea lui Iov şi aţi văzut ce sfârşit i-a dat Domnul şi cum Domnul este plin de milă şi de îndurare”.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to De ce Biblia nu mai este de ajuns pentru generația contemporană?

  1. alincristea says:

    Nu rezulta de niciunde ca sursa este Christian Post.

  2. alincristea says:

    SURSA imaginii? LINK?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.