John Piper: Ce înseamnă să-L iubeşti pe Dumnezeu cu toată mintea ta?

loving god with all your mind Există câteva componente ale iubirii intelectuale pentru Dumnezeu.

Să ne dedicăm mintea în a-L cunoaşte.
Să gândim clară şi dreapt despre El astfel încât să nu avem idei false în mintea noastră.
Să nu fim mulţumiţi numai cu conştiinţa intelectuală a atributelor Sale, a caracterului Său şi a faptelor Sale ci să dedicăm intenţionat acel efort mintal pentru a servi iubirea (sentimentele) pentru Dumnezeu.

Dacă o persoană nu trece de la conştientizarea intelectuală a lui Dumnezeu şi de la gândirea corectă despre Dumnezeu la o îmbrăţişare emoţională a lui Dumnezeu, acea persoană nu-L iubeşte pe Dumnezeu cu mintea sa. Mintea încă nu iubeşte până când nu-şi transferă gândurile sentimentelor acolo unde ele sunt primite. Şi atunci, mintea şi inima funcţionează în armonie şi tu experimentezi acest lucru ca dragoste intelectuală şi afectivă pentru Dumnezeu.

Mi-ar plăcea ca oamenii să se ocupe de presă care prezintă atâta violenţă şi sex, unde Dumnezeu este o realitate urgentă – deşi nu prea există aşa ceva în existenţă – decât să înfăţişeze presa că este impecabil de curată de tot ceea ce este rău dar şi că este fără frică de Dumnezeu.

Eu cred că televiziunea şi filmele şi aproape toată presa ne rănesc 1) prin ignoranţa şi indiferenţa lor către Dumnezeu 2) prin trivialitatea lor. Deci, nu este vorba numai despre a părăsi singura realitate pentru care suntem creaţi şi anume Dumnezeu; este vorba şi despre a ne scufunda constant sufletele noastre în cele mai stupide lucruri, astfel că capacitatea de a-L cunoaşte pe Dumnezeu este redusă. El nu este numai scos din peisaj; capacitatea de a aprecia ceva măreţ ca Dumnezeu este afundată datorită prostiei absolute pe care majoritatea oamenilor şi-o oferă.
sursa: thegospelcoalition.org

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to John Piper: Ce înseamnă să-L iubeşti pe Dumnezeu cu toată mintea ta?

  1. Sami Cociorvan says:

    “Eu cred că televiziunea şi filmele şi aproape toată presa ne rănesc 1) prin ignoranţa şi indiferenţa lor către Dumnezeu 2) prin trivialitatea lor.” Si eu cred cu toata convigerea mea acelasi lucru si am o baza “stiintifica” ca argument pro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s