4 Temeri pe care orice păstor trebuie să le înfrunte

fears
1. Teama de mine însumi.
Puţine lucruri descoperă mai bine slăbiciunile, imaturitatea, păcatul şi eşecurile decât slujirea. Puţine lucruri vor expune slăbiciunea atât de bine. Puţine situaţii te pun sub lupa publicului mai mult decât slujirea. În acelaşi timp, puţine situaţii pot produce sentimente de inadaptare mai profunde decât slujirea. Prin urmare, nu este de mirare că slujitorii ajung să fie plini de temeri. Când Dumnezeu l-a găsit pe Ghedeon vânturând grâul în arie şi i-a spus: „Domnul este cu tine viteazule!”, acesta şi-a glăsuit numaidecât temerile: sunt cel mai mic din familia tatălui meu iar familia mea este cea mai neînsemnată din Israel. Doamne, nu ai cum să te foloseşti de mine! Răspunsul lui Dumnezeu este extraordinar: „Domnul este cu tine!” Răspunsul lui Dumnezeu pentru fricile personale este prezenţa Sa. Acest lucru l-a ajutat foarte mult pe Ghedeon. Dumnezeu nu a lucrat la stima de sine a lui Ghedeon, nu l-a determinat să se vadă mai mare sau mai însemnat decât era, ci din situaţia în care acesta se afla, a primit următorul îndemn: „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai şi bate pe madianiţi”. Prezenţa lui Dumnezeu este soluţia pentru temerile pe care le avem.

2. Teama de semeni. Mulţi dintre cei pe care îi slujeşti te apreciază, te iubesc şi te încurajează aşa cum pot ei. Dar nu toţi au aceleaşi sentimente faţă de tine. Unii te iubesc foarte mult, alţii nu sunt de acord cu felul în care predici sau conduci treburile bisericii. Unii te vor susţine indiferent ce vei face, alţii te vor dispreţui indiferent ce vei face. Unii vor fi alături de tine şi se vor implica în slujire alături de tine, alţii vor căuta orice ocazie să te vorbească pe la spate şi să te saboteze. Cu unii vei putea să vorbeşti despre orice, cu alţii nu vei putea să vorbeşti nimic. Cu unii vei comunica foarte uşor, cu alţii aproape deloc. Pentru că slujirea ta va avea mereu de-a face cu oamenii, trebuie să te asiguri că îi aşezi pe treapta corectă în inima ta. Nu trebuie să te temi de ei şi nici nu trebuie să fii atât de sensibil încât să te afecteze toate criticile lor. Adu-ţi aminte că „Frica de oameni este o cursă”, de aceea încrede-te în Domnul! Petru a căzut în capcană când, temându-se de reacţiile iudeilor, accepta să stea cu ei la masă, dar când apăreau creştini mai maturi în peisaj, refuza să mai stea cu iudeii la masă. Pavel l-a confruntat pe Petru cu făţărnicia sa şi l-a sfătuit să se pocăiască.
Aşadar, adu-ţi aminte că oamenii sunt supuşi păcatului, de aceea relaţiile cu ei vor fi mereu imperfecte.

3. Teama de circumstanţe. Din moment ce nu eşti autorul propriei istorii, nu ai de unde să ştii cum se va derula viitorul tău, de aceea e posibil ca adesea să te temi. Te poţi teme cu privire la viitorul slujirii, al vieţii tale şi al altor aspecte care te privesc. Este posibil ca uneori să te simţi prins între a te încrede în promisiunile lui Dumnezeu şi circumstanţele dificile din viaţă. Trebuie să te disciplinezi cu privire la gândurile tale în aşa fel încât să le faci roabe ascultării de Cristos. Urmează exemplul lui Avraam, care s-a încrezut în Domnul şi a plecat înspre Canaan, deşi nu ştia nimic despre acea ţară sau despre obstacolele pe care avea să le întâlnească în noua viaţă de acolo.

4 Teama de viitor. Trebuie să slujeşti chiar dacă nu ştii cum se vor rezolva anumite probleme ale bisericii. Eşti chemat să asculţi de Domnul, să te încrezi în El şi să crezi că El te va călăuzi întotdeauna spre cel mai măreţ scop pe care-l are cu privire la viaţa ta.
autor: Paul Tripp
sursa: http://www.christianpost.com

This entry was posted in Devotional and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.