Despre dragostea sacrificială în “Frumoasa şi Bestia”

afis frumoasa si bestia
Din seria “Mesaje inspirate din Scriptură, ilustrate prin cultură”, sâmbătă vom discuta “Despre dragostea sacrificială în ‘Frumoasa şi Bestia'”.
Clasica poveste începe cu prezentarea unui prinţ tânăr, bogat şi frumos, ce trăia într-un castel. Dar, cu toate că avea tot ce-i poftea inima, era rău, arogant şi egoist. Atunci când, într-o noapte geroasă, o bătrână cerşetoare a ajuns la castel şi i-a cerut adăpost, oferindu-i în schimb un trandafir, dezgustat de înfăţişarea hâdă a femeii, prinţul s-a strâmbat la vederea darului şi a gonit-o pe femeie în gerul nopţii. Ea l-a prevenit să nu se lase înşelat de aparenţe, pentru că frumuseţea se găseşte în interiorul omului. Dar el nu s-a lăsat înduplecat, ci a izgonit-o. Atunci, urâţenia ei s-a transformat în frumuseţea unei zâne. Prinţul şi-a cerut scuze, dar era prea târziu, căci ea văzuse inima lui lipsită de iubire. Drept pedeapsă, l-a transformat într-o bestie hidoasă şi a aruncat o vrajă puternică asupra castelului şi a celor ce locuiau în el. Ruşinat de noua lui înfăţişare, bestia s-a închis în castel, unica lui fereastră către lumea de afară fiind o oglindă fermecată. Trandafirul pe care l-a primit, era şi el fermecat şi urma să înflorească atunci când prinţul împlinea 21 de ani. Dacă prinţul va învăţa să iubească şi să fie iubit până ce când se va scutura ultima petală a trandafirului, vraja se va rupe; dacă nu, va fi condamnat să rămână o bestie pentru totdeauna. Cu trecerea anilor, prinţul devenea tot mai disperat. Cine s-ar putea îndrăgosti cu adevărat de o bestie? […]
Dacă vrei să afli cum vom face paralela între fascinanta poveste și unul dintre cele mai evidente cazuri de dragoste sacrificală din Biblie, te așteptăm sâmbătă, 01 februarie 2014, de la orele 19.00 la întâlnirea tinerilor din Biserica Baptistă Harul din Ineu.

This entry was posted in Despre / Pentru Tineri and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.