Anul ăsta, lumina de la Ierusalim s-a aprins singură abia din 3 încercări: Trebuie schimbată bujia

bujie_pasti_schimbata Emoţii în Ţara Sfântă! Potrivit autorităţilor în materie de ortodoxie, anul acesta lumina de la Ierusalim s-ar fi aprins singură abia la a 3-a rotire a cheii. Conform înalţilor prelaţi, un miracol ezitant e un semn clar că trebuie schimbată bujia, deşi aceiaşi înalţi prelaţi ne asigură că bujia nu există, fiind doar o metaforă, iar lumina se aprinde spontan.

“Evident că nu există nicio bujie”, spune Vasilis Taumatopoios, călugăr grec. “Lumina sfântă se aprinde miraculos, de la sine, fără pic de intervenţie umană. Totuşi, e nevoie de o scânteie care să stârnească acest act al puterii divine, iar acea scânteie celestă de unde poate veni, dacă nu de la o cuvioasă bujie, acţionată de la distanţă, prin har? Bineînţeles, nu de noi, care avem telecomanda, ci de Domnul.”

“Admiţând, în termeni strict teologali, că această bujie există, ea a cam obosit, că doar nu s-a mai schimbat singură, prin minune, de vreo zece ani”, a explicat teologul, asigurându-i pe credincioşi că următoarea bujie ipotetică va fi Bosch, nu un ştift care se cumpără singur din cine ştie ce târg din Galileea.
Sursa: Timesnewroman.ro

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s