Puterea mărturisirii şi a mărturiei creştine (2)

Mărturisirea plină de curaj a primilor creştini a fost dublată de mărturia lor frumoasă. Într-un veac al cuceririlor militare, al războaielor sângeroase, al sclavagismului, al oprimării sociale, creştinii au întrupat mesajul Domnului Isus: „Să faceţi altora ce vreţi să vă facă ei vouă!”, „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!” „Faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc!”. Cine mai auzise aşa ceva?
Creştinii dintâi nu doar au predicat aceste adevăruri, ci le-au trăit în viaţa de fiecare zi. Privind exemplul lor, îmi doresc să înţelegem că noi trebuie să-i ajutăm pe alţii prin reflectarea gloriei lui Dumnezeu în mijlocul lor. Oamenii trebuie să ştie că noi Îl ascultăm pe deplin pe Dumnezeu, că suntem ce trebuie să fim – reprezentanţi, ambasadori ai lui Dumnezeu în mijlocul lor. Trebuie să înţelegem că menirea noastră nu este doar să fim binecuvântaţi, ci să devenim o binecuvântare. Trebuie să înţelegem că menirea noastră nu este încheiată atunci când primim viaţa în Cristos, ci când lăsăm să curgă viaţa Sa prin noi spre alţii.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Puterea mărturisirii şi a mărturiei creştine (2)

 1. Tim Dubhy says:

  Am si eu doua intrebari, rezultate din disputa cu un calvinist (cam arogant, ce-i drept!)

  1. Iubeste Isus pe toti oamenii??

  Acest calvinist spunea asa “Biblia nu spune că Hristos e dragoste și nici nu afirmă dragostea Lui universală pentru lume. Există o dragoste a Dumnezeului Trinitar pentru lume dar e diferită de dragostea Lui specifică pentru poporul Său. ”
  Si eu i-am raspuns: “exista o dragoste a Dumenzeului triun, care automat se regaseste si in Dumnezeul inomenit, Isus Christos! Daca nu exista texte care sa spuna “Hristos este Dragoste”, totusi Hristos ARE dragostea de Dumnezeu!!! pe de alta parte, sunt constient ca dragostea ptr poporul ales nu e totuna cu dragostea ptr lume, cum nu e nici cu dragostea ptr credinciosii Sai din Biserica…dar Dragostea in compexitatea sa le contine pe toate acestea!!! si cum dragostea face parte si ea din caracterul lui Dumnezeu, dupa cum am mai spus, se regaseste si in Hristos! SI EA ESTE PERFECTA!!!”

  2. E corect sa spui unui om pe care il evanghelizezi “Isus a murit si pentru tine?”
  Tot acel calvinist spunea asa: “Niciodată nu îi spun omului că Isus a murit pentru el deodată ce (1) eu nu ştiu dacă a murit pentru el; (2) nici apostolii nu au spus vreodată necredincioşilor acest lucru; (3) este fără sens să prezint oamenilor o jertfă care nu i-a mântuit ci este doar potenţială şi fără putere atâta timp cât ei nu o activează prin libera lor voinţă…” si “BIblia nu-i spune nimanui “ISus a murit si pentru pacatele tale” iar eu nu voi afirma niciodata acest lucru deodata ce nu pot fi sigur de acest lucru si deodata ce BIblia nu spune asta.”

  • gtgospel.wordpress.com says:

   1. Niciunde în Biblie nu se afirmă și nici măcar nu se lasă să se înțeleagă că Isus îi iubește pe toți oamenii. Nu se spune nici măcar că Dumnezeu îi iubește pe toți oamenii, mai ales atunci când vine vorba despre oamenii păcătoși, nemântuiți. Ba din contră, Biblia spune că Dumnezeu îi urăște pe păcătoși și căile lor păcătoase. Nu știu de unde a apărut ideea că Dumnezeu urăște păcatul dar îi iubește pe păcătoși, când Biblia spune exact contrariul.
   – Psalmul 5:5 – Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi, Tu urăşti pe cei fac fărădelegea.
   – Psalmul. 11:5 – Domnul… uraste pe cel rau si pe cel ce iubeste silnicia.
   A-i spune unui om păcătos, care trăiește în păcatele lui, că Dumnezeu îl iubește, îți va spune: Și atunci de ce ar trebui să renunța la viața mea păcătoasă? Dacă Dumnezeu mă iubește așa păcătos cum sunt, de ce ar trebui să mă schimb.
   Există sute de articole pe această temă și te sfătuiesc să le citești.

   2. Nu știu cât de corect este să-i spui unui păcătos nemântuit că Domnul Isus a murit pentru păcatele lui, deoarece Biblia afirmă că Domnul Isus “a murit pentru păcatele poporului Său”, că “Şi-a dat viaţa pentru Biserica Sa” etc. Dacă Isus a murit pentru păcatele tuturor oamenilor, dacă El a fost judecat şi condamnat pentru păcatele celor ce vor merge în iad, aceasta ar fi cea mai mare nedreptate posibilă. Nicio instanţă omenească, aşa cum este de coruptă şi imperfectă, nu condamnă aceeaşi faptă de două ori. Poate fi condamnat făptaşul de mai multe ori, dar nu pentru aceeaşi faptă. Şi atunci, ar fi posibil să credem că Dumnezeu este sub demnitatea judecătorilor pământeşti? Cum am putea crede că L-ar fi condamnat o dată la moarte pe Fiul Său pentru păcatele tuturor oamenilor şi apoi să-i condamne şi pe păcătoşi la iad? Dacă Domnul Isus ar fi murit pentru păcatele unei persoane şi ea va merge în iad, înseamnă că jertfa Lui a fost ineficientă, nulă – cel puţin cu privire la persoana respectivă, or aşa ceva este imposibil. Isus nu a murit teoretic, pentru o mântuire teoretică.
   De asemenea, şi cu privire la această temă există foarte multe articole publicate.

 2. Tim Dubhy says:

  de ce ati sters tot? 😦

  • gtgospel.wordpress.com says:

   Habar nu am cine esti. Am incercat sa fiu amabil si sa iti raspund la intrebarile lasate, dar te rog sa nu vii la mine in “casa” sa lasi mizerie. “Construieste-ti” propria “casa” si fa mizerie acolo. Te rog mult sa nu mai lasi niciun comment aici. Daca ai toate raspunsurile, pentru ce mai pui intrebari? Credeam ca vrei un dialog civilizat, nu sa ne jignim in spatiul public. Nu vreau ca aceia care imi citesc “jurnalul public”, să dea de mizeria lasata de altii.

 3. Tim Dubhy says:

  Imi cer iertare, dar eu nu v-am jignit, nici nu am intentionat asta!
  deci imi cer iertare!

 4. Tim Dubhy says:

  Tit 3.4 Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni…

  si mai spuneti ca eu arunc mizerii! pacat!

  • gtgospel.wordpress.com says:

   Dragul meu, cuvantul “mizerii” viza nu parerile tale teologice, ci cuvintele murdare pe care le-ai folosit in commenturile anterioare. Din felul in care ai continuat sa mi te adresezi, mai ales in ultimul comment, imi dau seama ca nu m-am inselat.
   Te-am rugat frumos sa nu mai lasi niciun comment pe acest blog. Te rog, abtine-te sa-i caracterizezi pe cei care nu gandesc la fel ca tine sau care nu-ti fac pe plac “aroganti”, “dictatori” etc.
   Acesta este ultimul comment pe care ti-l voi aproba aici. Sa fii sanatos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.