John Piper: 1. Viaţa veşnică a fost arătată în Cristos (Studiu pe 1 Ioan)

john Piper Cristos este Viața noastră
Mai întâi, observați că Cristos este numit pur și simplu „Viața”. „ Viaţa a fost arătată”. Hristos a fost Cel arătat. Hristos a apărut în chip omenesc. Dar după cum 1 Ioan 5:11-12 spune: „Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.” Deci Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos este Viața noastră. Când avem părtășie cu El, avem parte de viață.
Viața este veșnică
În al doilea rând, remarcați că această viață este veșnică. „Viaţa a fost arătată … şi vă vestim viaţa veşnică”. Acesta este cel mai bun comentariu pe prima expresie din versetul 1: „Ce era de la început …”. „De la început” înseamnă că Cristos, Viața noastră, a existat atunci când a început creația. El este veșnic. Nu are început. Nu va avea sfârșit. Nu este parte din creație. La început, El este sursa creației. Întreaga viață vine din El. El este izvorul, nu parte din râu. „La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El.” (Ioan 1:1-3)
Așadar, afirmația cea mai importantă a acestui text este că Cristos, Viața noastră, a existat din veșnicie împreună cu Tatăl. Tot restul curge de aici. Ar fi bine să medităm des și adânc la realitatea măreață că Cristos a existat din veșnicie fără să aibă început.
Dacă vreţi să citiţi întregul mesaj, accesati linkul alăturat: 1._Viata_vesnica_a_fost_aratat_in_Cristos

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s