30 de zile, 30 de momente de bucurie!!!

barnes
Probabil că nu aţi auzit niciodată până acum de Johnny Barnes, dar este eroul oraşului Hamilton din SUA. Are 92 de ani şi stă la marginea unui sens giratoriu. Se află aici de la ora patru dimineața și va rămâne până la ora zece dimineața. Totuși nu e acolo ca să ceară bani, mâncare sau să protesteze, să-și spună nemulțumirile sau să hoinărească. Tot ce face e să facă oamenii fericiți. Poate fi recunoscut destul de uşor după pălăria de paie și barba grizonată, după ochii strălucitori și dinții albi, după pielea negricioasă şi mersul greoi. Însă, în ciuda vârstei şi a neputinţelor fizice, nimic nu i-a furat bucuria. Stă acolo și salută cu ambele mâini. Trimite săruturi. Își duce mâna dreaptă la gură la timp pentru a prinde un sărut și a-l trimite în direcția unui șofer de taxi sau a unui navetist. „Te iubesc! Eşti special” strigă mereu. „Bună draga mea. Te iubesc. Dumnezeu să te binecuvânteze!” Lumea îl numește „Omul fericit.” Locuitorii din Bermude au construit chiar şi o statuie în cinstea lui. Dacă nu se află în locul lui în vreo dimineață, sună autoritățile. Dacă nu și-au primit salutul, navetiștii au obiceiul să mai facă odată sensul până îl primesc. O femeie a mărturisit că într-o dimineață era supărată, și știind că îl va întâlni pe Jonny, s-a hotărât să nu se uite la el. Voia să rămână în acea stare de supărare. Însă în cele din urmă s-a uitat în direcția lui și când acesta i-a zâmbit, i-a răspuns și ea cu un zâmbet. Și așa a dispărut încă o atitudine negativă.
Filozofia lui e una simplă. El consideră că oamenii trebuie să învețe să se iubească unii pe alții. “Dacă am învăța să ne iubim, nu ar mai exista războaie, crime, violuri sau bătăi. Noi, oamenii, trebuie să învățăm cum să ne iubim unii pe alții.”
Nu v-ar plăcea să întâlniți pe cineva ca el? Nu v-ar plăcea să fiți ca el? Poate nu vei reuși să găsești tratamentul pentru cancer, poate nu vei rezolva problema încălzirii globale, a poluării apei sau a foametei din lume. Dar poți face ceva. Îi poți face pe oameni fericiți. Nu trebuie să ai licenţă, masterat sau doctorat pentru asta. Nu ai nevoie de finanțare sau deplasare. Nu trebuie să-ți schimbi slujba, orașul sau cartierul, dar poți schimba lumea! Poți face ceva. Poți face oameni fericiți. În mod practic, intenționat, stabilindu-ți asta ca scop, poți crește numărul de zâmbete de pe planeta noastră. Poți determina scăderea nivelului de mânie din orașul tău. Poți – da, chiar tu – să ajuți oamenii să doarmă mai bine, să râdă mai mult, să fredoneze în loc să bombănească. Poți ușura povara, poți însenina ziua pentru alte ființe umane.
Ce s-ar întâmpla dacă ați face-o? Ce s-ar întâmpla dacă ați accepta provocarea următoare: să creaţi 30 de momente de bucurie în următoarele 30 de zile. În mod specific, să faci ceva în mod voit, cu scopul de a însenina ziua cuiva, să-l suni, să-i scrii, să îl scoţi la o îngheţată, să lucrezi pentru el ceva, să te rogi cu el, să-i citeşti ceva din Biblie.
Vă invităm pe toţi să acceptaţi această provocare: 30 de zile, 30 de momente fericite.
Faceţi lucrul acesta şi veţi vedea nu 30, ci 31 de oameni fericiţi. Pentru că cel care va fi cel mai bucuros vei fi chiar tu, cel care i-a făcut fericiţi pe alţii. Biblia spune că “Este mai ferice să dai decât să primeşti”.
Dacă vei accepta provocarea, dă-ne de ştire. Vrem să ne rugăm pentru tine. Şi nu uita să împărtăşeşti cu noi experienţele adunate.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s