Falsul dumnezeu al crăciunului

Conştienţi sau inconştienţi, voluntar sau involuntar, părinţii îşi învaţă copiii în această perioadă a anului următoarele minciuni:
1. Moş Crăciun este omniscient (atotştiutor)
El cunoaşte toţi copiii din toată lumea. Ştie dacă au fost cuminţi sau nu. Ştie exact ce îşi doresc copiii de Crăciun, chiar dacă ei nu au posibilitatea de a-i spune acest lucru personal.
2. Moş Crăciun este omnipotent (atotputernic)
Nicio furtună de zăpadă nu este prea puternică pentru a-l împiedica pe Moş să-şi ducă la îndeplinire miracolul anual de a le oferi cadouri copiilor din întreaga lume. Este ceva prea greu pentru El? Se pare că nu. El transcende legile naturii, zburând cu sania trasă de reni sau făcându-se atât de mic încât să încapă pe coş.
3. Moş Crăciun este omniprezent (atotprezent)
Pentru a ajunge la fiecare copil din fiecare casă din lume, este nevoie, nici mai mult, nici mai puţin, decât de omniprezenţă!
4. Moş Crăciun este mereu credincios
Poţi conta întotdeauna pe Moşul! El nu dezamăgeşte pe nimeni, ci, dacă face o promisiune, va face tot posibilul să o împlinească. Copiii cred că Moşul este întru totul vrednic de încredere.
5. Moşul este etern
Cu barba sa albă, cu faţa mereu senină, Moşul este întruchiparea eternităţii. Trece an după an, dar vârsta lui rămâne aceeaşi. Generaţii vin şi trec, dar Moşul rămâne este şi va fi mereu la fel.
6. Moş Crăciun este imuabil (neschimbător)
Moşul este acelaşi ieri, azi şi în veci! În el nu este schimbare nici umbră de mutare. Este mereu fericit şi plin de voioşie. Este drăguţ cu copiii. Într-o lume schimbătoare, poţi conta mereu pe Moşul!
7. Moş Crăciun este întruchiparea dragostei
Moşul iubeşte toţi băieţeii şi fetiţele din lume. El nu face deosebire între copiii de rase, culoarea pielii, naţionalităţi diferite. Îi iubeşte pe toţi deopotrivă.
8. Moş Crăciun este întruchiparea corectitudinii
Tot ce face Moşul este corect. El nu greşeşte niciodată. Face toate lucrurile bine. Pachetul fiecărui copil va conţine exact ce trebuie.
9. Moş Crăciun este întruchiparea bunătăţii
Binecuvântările Moşului se revarsă peste toţi copiii. Orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Moş Crăciun. El este dătătorul suprem. El oferă cele mai frumoase cadouri.
10. Moş Crăciun este suveran
Oricât ar fi de ocupat, de fiecare Crăciun, Moşul este în controlul tuturor lucrurilor. Circumstanţele nefavorabile, nu-i pot sta împotrivă. El este Stăpânul Crăciunului!
11. Moş Crăciun se va întoarce negreşit
Din bătrâni se povesteşte că-n toţi anii, negreşit,
Moş Crăciun cu drag soseşte, niciodată n-a lipsit.
Ar fi bine să fii pe fază şi să fii cuminte că Moşul va veni cu siguranţă! Şi răsplata lui este cu el ca să dea fiecăruia după fapta lui. Milioane de băieţei şi fetiţe aşteaptă în fiecare an reîntoarcerea glorioasă a Moşului.
12. Moş Crăciun este vrednic de închinare
Moşul este adorat şi iubit de milioane de copiii din întreaga lume. Copiii îl iubesc atât de mult încât tot anul încearcă să-i fie pe plac.

Dragi părinţi, acesta este dumnezeul pe care vreţi să-l arătaţi copiilor voştri? Pe el vreţi să-l cunoască şi să-l iubească pentru lucrurile pe care le primesc de la voi, prin bunătatea lui Dumnezeu? este foarte important să le spuneţi copiilor voştri adevărul încă de când sunt micuţi. Le-aţi vorbit cu aceeaşi pasiune şi bucurie copiilor voştri despre Adevăratul Dumnezeu şi despre Darul Lui nespus de mare, despre Fiul Său, Isus Cristos? Le-aţi spus cu acelaşi entuziasm că Dumnezeu este Cel ce ne oferă cel mai minunat cadou, pe Însuşi Fiul Său preaiubit? Cunosc ei darul nespus de valoros al vieţii veşnice, oferit de Dumnezeu în Cristos?
Text: George si Anna Zeller, 1975.
Traducere: Bebe Ciauşu.

This entry was posted in Articole and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Falsul dumnezeu al crăciunului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.