Gânduri despre trezire (3) Martyn Lloyd-Jones – Ce este trezirea?


Putem să definim trezirea spirituală ca fiind o perioadă de binecuvântare şi de activitate deosebită în viaţa Bisericii Creştine. În primul rând, o trezire este ceva ce se întâmplă mai întâi în Biserică şi în rândul creştinilor […] Trezirea înseamnă deşteptare, deşteptare a vieţii, aducerea ei din nou la suprafaţă. Are loc, în primul rând, în Biserica lui Dumnezeu şi printre credincioşi şi, abia în al doilea rând, este ceva ce îi afectează şi pe cei de afară. Acesta este un punct cât se poate de important, de3aorece aceasta definiţie ne ajută să facem diferenţa, odată pentru totdeauna, între o trezire şi o campanie evanghelistică […] O campanie evanghelistică este atunci când Biserica decide să facă ceva pentru cei de afară. O trezire nu este ceva ce Biserica decide să facă şi face. Este ceva ce se petrece în Biserică, ceva ce se întâmplă Bisericii. Cele două lucruri sunt esenţial diferite.
Martyn Lloyd-Jones, Trezirea, p. 117.

This entry was posted in Carti / Ce am citit in ultima vreme, Trezire spirituala and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Gânduri despre trezire (3) Martyn Lloyd-Jones – Ce este trezirea?

  1. Dani C says:

    am citit aceasta carte tradusa de perla suferintei, o recomand tuturor celor interesati de viata lor si conditia lor spirituala, M. L. Jones a fost un om al Cuvantului, pe care l-a studiat in profunzime, l-a comentat si l-a predicat cu multa pasiune si dragoste! De asemenea oameni au nevoie bisericile din Romania in vremuri ca acestea cand majoritatea oamenilor cauta si iubesc imaginea, divertismentul in locul Cuvantului si al Adevarului!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.