Decizie şoc a Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova: A interzis accesul guvernanţilor la împărtăşanie

guvernanti moldova biserica Biserica Ortodoxă din Republica Moldova a interzis accesul guvernanţilor la Sfânta Împărtăşanie. Decizia a fost luată ieri, în ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe, în contextul dezacordului faţă de votarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii de şanse, scrie moldova.org.

„La o lună de la ultima adresare a Sfântului Sinod către guvernare, pentru a revizui cel puțin Legea antidiscriminării, constatăm cu desăvârșire că glasul instituției care se bucură de cea mai înaltă încredere în societate, adică al Bisericii, a fost vădit ignorat”, arată un comunicat al Sinodului.

„Luând prin jurământ datoria de a sta la strajă și de a ne opune cu orice preț răspândirii păcatului, situația ne cere astăzi să alegem între veșnicul Hristos și vremelnica guvernare cu toată legislația sa anticreștină. Desigur că noi alegem prima cale. Această rațiune a lucrurilor ne face să ne declarăm oponenți și să ne depărtăm deschis de cei care prigonesc fățiș Biserica lui Hristos și să apelăm la scopuri strict terapeutice – la tradiția canonică a excomunicării lor din Biserică până la îndreptare”, precizează documentul citat.

Sinodul precizează că guvernanții vor fi lipsiți la început „de accesul la Sfânta Taină a Împărtășaniei, apoi, în dependență de pocăință, vor fi primiți sau respinși definitiv, de la oricare slujire bisericească”, se arată în declarația Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Legea egalităţilor de şanse a fost adoptată de Parlament pe 25 mai 2012, precizează sursa citată.

Advertisements
This entry was posted in Stiri and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s