Iosif Ţon a fost dat afara si de la Societatea Misionară Română!

După ce i s-a retras ordinarea de către Uniunea Baptistă din Romania şi a fost interzis la Radio Vocea Evangheliei, Iosif Ţon a fost “eliberat de orice responsabilitate” şi de la Societatea Misionară Română. Iată mai jos comunicatul SMR:

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Iosif Ţon a fost dat afara si de la Societatea Misionară Română!

  1. Pingback: Societatea Misionară Română l-a eliberat de toate responsabilitățile pe Iosif Țon începînd din 1 ianuarie 2011 « România Evanghelică

  2. DanutM says:

    Domnilor,
    Sunteti absolut siguri ca titlul articolului dvs. reprezinta realitatea.
    Inteleg atit diplomatia ‘evanghelica’ ce nu rosteste adevarul adevarat, ci comunica in eufemisme, care oculteaza realitatea pentru cei neavizati, cit si suspiciunea ‘crestineasca’ ce ne domina in aceste zile din urma, dar domnul Livius Percy traieste si poate fi contactat.
    Deontologia jurnalistica elementara (si cu atit mai mult etica crestina) impune verificarea ‘intuitiilor’ sau a suspiciunilor noastre, inainte de a da drumul unor stiri senzationale. Asta daca nu suntem intr-o fuga nebuneasca dupa rating.
    Daca citesc textul oficial , cum zic englezii, la ‘face value’, spre deosebire de documentele Uniunii Baptiste, ca sa nu mai vorbim de balacareala de pe blogurile are se alimenteaza la canalul emanuelistic, eu vad apreciere si eliberarea pentru o alta lucrare, diferita de cea a SMR.
    Desigur, se poate sa aveti dreptate, si acesta sa fie un mod elegant de a i se ‘ da papucii’. Dar nu este corect sa afirmati asta decit dupa ce ati facut verificarile de rigoare.
    Astept vesti.

    • Bebe Ciausu says:

      Desi fr. Ton nu mai lucreaza la SMR din 2004, a continuat sa lcolaboreze cu SMR-ul in continuare. Asa ca, personal, cred ca aveam de-a face in cazul exonerarii fr. Ton “de orice responsabilitate” fata de SMR cu “aceeasi Marie, dar cu alta palarie” fata de decizia UBR. Doar ca de data aceasta ai lor de acolo s-au dovedit mai diplomati decat ai nostri de aici.
      V-am raspuns cu decenta si din datorie, dar daca ati citit articolul cu pricina, nu cred ca nu v-a sarit in ochi si documentul SMR-ului. Asadar???

      • DanutM says:

        Asta credeti dvs., si este dreptul si libertatea dvs. de a crede orice doriti. Am si eu suspiciunile mele in acesasta chestiune.
        Este necesar insa ca atunci cind facem afirmatii transante, de genul ‘a fost dat afara’ sa oferim mai mult decit opinii. Cred ca este o datorie crestineasca elementara, dar se poate sa nu fim de acord asupra acestui lucru.

      • Bebe Ciausu says:

        Nu-mi vine sa cred ce spuneţi! „Este necesar insa ca atunci cind facem afirmatii transante, de genul ‘a fost dat afara’ sa oferim mai mult decit opinii”- Domnule DanutM, un document semnat ar fi de ajuns pentru dvs.? Ei bine, era sub cele doua, trei randuri din post.
        Iar în ceea ce priveţte „datoria creştinească elementară” de a argumenta ceva, pe lângă ceea ce am argumentat deja cu un document, sincer, iar nu stiu la ce va referiti. Ati luat-o pe langa… Dar, în fine…

  3. Pingback: Societatea Misionară Română l-a eliberat pe Iosif Țon de toate responsabilitățile « Istorie Evanghelica

  4. Pingback: Cazul Iosif Ton – Societatea Misionara Romana « Istorie Evanghelica

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.