În sfârșit, a apărut!

Bebe Ciausu - coperta Coloseni Centralitatea 1 După aproape trei ani de muncă, ieri (06.02.2014) Societatea Biblică Română din Oradea a publicat ultima mea carte: Centralitatea lui Cristos – Prezentare expozitivă a Epistolei lui Pavel către coloseni. Soli Deo Gloria!
Din pricina conținutului stufos (650 de pagini), cartea a fost împărțită în două volume.
Astăzi postez câteva recomandări primite de la colegi și prieteni iar în zilele următoare o să postez câteva paragrafe din fiecare volum.

Citim Scriptura nu doar pentru a afla mai multe lucruri despre Dumnezeu, ci și pentru a ne întipări în minte cât mai multe dintre învățăturile ei. Cum? Citind și studiind Scriptura verset cu verset, adică exact cum ne propune noua carte a lui Bebe Ciaușu, o lucrare binevenită într-un context religios – evanghelic chiar – ce strică învățăturile Bibliei nu prin necitire, ci printr-o citire defectuoasă, uneori de-a dreptul ignorantă și nu de puține ori, din nefericire, partizană. Salut cartea lui Bebe Ciaușu pentru că ne trimite la textul Scripturii în care trebuie să săpăm cu sârg, sudoare și – de ce nu? – încăpățânare dacă vrem să-L cunoaștem pe Dumnezeu nu cum socotim noi că e bine, ci cum ne spune textul Cuvântului Său din Scriptură.
Prof. Dr. Habil. CORNELIU C. SIMUȚ, PhD, ThD

This entry was posted in Carti / Ce am citit in ultima vreme and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.