John Piper: 4. Ascultarea confirmă statornicia noastră în Dumnezeu (Studiu pe 1 Ioan)

John Piper Ceva a ridicat problema siguranței mântuirii în biserica aceasta căreia îi scrie Ioan. Se întâlnește de-a lungul întregului text. Pot vedea cel puțin două lucruri care au forțat ca problema să fie abordată.
1. Grupul așa-zișilor credincioși care au părăsit biserica
Pe de-o parte, un grup de așa-ziși credincioși a părăsit biserica. Ioan se referă la acest grup în versetul 2:19 într-un fel care arată cât de dureros a fost pentru biserică și cum a creat întreaga controversă despre certitudinea și siguranța veșnică. El spune: „Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci au ieşit, ca să se arate că nu toţi sunt dintre ai noştri.
Nu este greu să auzim conflictul căruia îi răspunde Ioan în aceste versete. Când Ioan spune: „ dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi”, poți auzi întrebarea la care răspunde. Membrii bisericii care au rămas în urmă probabil au întrebat: „Ioan, am crezut că ai învățat că atunci când o persoană a crezut în Cristos a primit viața veșnică (Ioan 3:16). Am crezut că ai spus că atunci când oile aud glasul lui Isus, El le dă viață veșnică și nimeni nu le va smulge din mâna Lui (Ioan 10:27-28). Dar acum ei au plecat dintre noi și au abandonat doctrina ta! Ce să credem?”
Și Ioan răspunde acestei întrebări spunând: „Nu am schimbat nimic din ceea ce am învățat dintotdeauna. Oile sunt într-adevăr adăpostite veșnic în mâinile lui Isus. Ele au viața veșnică. De aceea, explicația mea referitoare la ceea ce s-a întâmplat în biserică este că acest grup nu a făcut niciodată parte din oi. Nu au fost niciodată ‹‹dintre ai noștri››. Dacă erau dintre ai noștri − dacă erau dintre oi − rămâneau cu noi. Oile sunt adăpostite veșnic. Și dovedesc aceasta perseverând în credință.”
Pentru a citi întregul mesaj, accesaţi linkul alăturat:4. Ascultarea confirma statornicia noastra in Dumnezeu

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.